Actualitate

Teodor Atanasiu, pus sub învinuire pentru infracţiuni la legea referendumului

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/17/03 teodor atanasiu congres pnl 19 rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat că este cercetat pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi „astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu”.</strong>

Fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, fiul actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu au fost puşi sub învinuire, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului şi infracţiuni de corupţie, cei şase fiind urmăriţi penal.
Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat, ieri, că DNA Cluj a pus sub învinuire şase persoane pentru infracţiuni la legea referendumului şi infracţiuni de corupţie. „DNA Cluj a pus sub învinuire şase persoane şi a început împotriva lor urmărirea penală pentru săvârşirea unor infracţiuni la legea referendumului şi infracţiuni de corupţie. Printre cele şase persoane se numără şi Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson”, au spus sursele citate. Potrivit acestora, audierile în acest dosar au început în urmă cu câteva zile.
Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba a fost audiat joi, la sediul DNA Cluj, în legătură cu posibile fraude electorale la referendumul din 29 iulie.
Conform Mediafax, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, joi, la ieşirea de la DNA Cluj că este cercetat ca învinuit într-un dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi „astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu”.

A găsit citaţia când a revenit din concediu

Atanasiu a precizat că în acest caz a fost făcută o plângere pentru a se demonstra ce spuneau ambasadorul SUA, Traian Băsescu şi cei de la PDL, că nu 7,5 milioane de oameni au votat pentru demiterea lui Băsescu, ci „unii dintre aceştia ar fi fost cumpăraţi de mine, de Nicoară (Marius Nicoară, preşedintele PNL Cluj – n.red.) şi de Antonescu”.
Conform sursei citate, el a spus că s-a întors miercuri din concediu şi a găsit în cutia poştală citaţia pentru a se prezenta, joi, la DNA Cluj.
Întrebat dacă a fost audiat ca martor în acest caz, Atanasiu a precizat că nu este martor, ci învinuit, pe motiv că „am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot şi am influenţat în mod nefast viitorul României şi căderea lui Băsescu”.

"Acuzaţiile sunt nişte fantasmagorii"

Teodor Atanasiu a declarat, joi, că toate acuzaţiile pe care i le-au prezentat procurorii de la DNA Cluj, la audierile la care a fost chemat, sunt nişte „fantasmagorii”. „Nu mi s-a spus de ce la DNA, deşi am întrebat care este treaba DNA-ului în toată treaba asta. Cu atât mai puţin mi s-a răspuns de ce la DNA Cluj şi nu la DNA Alba. Oricum, toate învinuirile sunt nişte fantasmagorii”, a spus Atanasiu.
Potrivit Mediafax, întrebat dacă a fost pus să jure pe Biblie ca alte persoane audiate în această perioadă, Atanasiu a răspuns că anchetatorii au avut un comportament „decent”.

Atanasiu crede că miza e să se arate că ţara îl iubeşte pe Băsescu


Preşedintele PNL Alba a adăugat că, din punctul său de vedere, miza acestor audieri este „să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Traian Băsescu”. „Miza este foarte clară. Aşa cum au declarat şi americanii în susţinerea domnului Băsescu trebuie să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Traian Băsescu şi nu şapte milioane şi jumătate îl vor acasă, ci mult mai puţin, au fost şapte milioane şi jumătate care au votat împotriva lui fiindcă nişte nesimţiţi de liberali ca Atanasiu, ca alţii, i-au influenţat cu bani şi cu alte mijloace să voteze împotriva celui mai iubit fiu al poporului”, a spus Atanasiu.
Întrebat dacă audierile DNA Cluj vizează şi lideri PNL din alte judeţe din Ardeal, Atanasiu a răspuns că nu ştie, însă a precizat că i s-a spus că dosarul face referire la „influenţa pe care nişte interlopi împreună cu liderii PNL” au avut-o pe judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Timiş, Alba.
El a menţionat că nu cunoaşte niciuna din cele trei persoanele nominalizate de procurori ca „interlopii” împreună cu care liberalii ar fi influenţat populaţia să vină la referendum.









Ultimele Stiri
abonare newsletter