Actualitate

Seceta nu a afectat alimentarea cu apă a locuitorilor din Turda

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/16/02 seceta.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Populaţia din Turda şi Câmpia Turzii este aprovizionată, fără întrerupere, cu apă potabilă chiar dacă una din sursele de apă din zonă a secat din cauza secetei prelungite. </strong>

Proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din Turda şi Câmpia Turzii în valoare de 80 milioane de euro, finanţat în mare parte din fonduri europene a avut un rol important în modernizarea şi reabilitarea puţurilor şi a surselor de apă astfel încât seceta nu a afectat locuitorii zonei gestionate de Compania de Apă Arieş (CAA).
Din cauza secetei prelungite din această vară, una din sursele de apă din zona Turzii a secat, dar cu toate acestea locuitorii Comunităţii Urbane Arieş  nu vor avea de suferit din această pricină. Garanţia vine de la Compania de Apă Arieş care găseşte resurse de apă cu toate că seceta crează probleme în majoritatea regiunilor ţării.
Până în momentul de faţă, zona Turda şi Câmpia Turzii este printre puţinele unităţi administrativ-teritoriale din ţară care nu au trecut la restricţii în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile către populaţie.
Alexandru Sabău, directorul general al CAA a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această perioadă de secetă nu s-a întâmplat să nu existe apă la robinetul consumatorilor. „Apa pe care o dăm nu are o calitate inferioară faţă de cea cu care erau obişnuiţi clienţii noştri până acum, deşi în marea majoritate a ţării, ceilalţi operatori de apă au introdus programe drastice de raţionalizare a consumului de apă”, a declarat Sabău. El a mai spus că au preferat să aibă unele costuri suplimentare prin care să reuşească să gestioneze acest fenomen corespunzător, astfel încât clienţii să nu fie afectaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter