Actualitate

Clujenii pot aflat povestea orgilor din bisericile din oraș!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/16/02 zile maghiare.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Turul orgilor din bisericile din oraş, jocuri de societate gigantice dedicate familiilor, dansuri renascentiste şi concerte de orgă sunt doar câteva din atracţiile zilei de astăzi din cadrul Zilelor Culturale Maghiare. </strong>

Cluj-Napoca găzduieşte timp de o săptămână, în intervalul 13-20 august, Zilele Culturale Maghiare. Festivalul a ajuns astăzi la ziua a patra, iar printre activităţile zilei se numără un tur al orgilor din bisericile din oraş, cu ghid, începând cu ora 15.00. Cei interesaţi trebuie să fie la ora 15.00 în faţa Bisericii Reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Ziua începe la ora 10.00 cu o întâlnire muzicală: cântări, muzică în grup, învăţarea de melodii populare cu muzicienii de la Életfa, cu Szabo Kinga, Miklos Gyuri şi două chitare. Întâlnirea are loc în curtea Liceului Reformat.
La ora 11.00 are loc evenimentul „Ne simţim răspunzători pentru mediu – ECO Style”, în cadrul căruia vor fi concepute şi realizate articole vestimentare noi, la modă, din haine vechi, la Cortul de literatură de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Tot în curtea Liceului Reformat, de la ora 11.00 se desfăşoară jocuri şi activităţi meşteşugăreşti. De la aceeaşi oră, în vechea sală festivă a liceului, are loc spectacolul „Din tigru nu se face slănină”, oferit de Teatrul de păpuşi Setalo.  
În cortul MIT, de la ora 12.00, publicul este invitat la expoziţia „Recunoaşte Clujul din fotografii”
Un spectacol al ansamblului de dans al copiiilor din Căpuşu Mare are loc de la ora 15.00 pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Ora de umor cu Szobacsi Gergo din Ungaria are loc de la ora 16.00, pe aceeaşi scenă.  
Tot de la ora 16.00, în cortul MIT, se derulează programul de prezentare al echipelor de salvare „Transilvania”: exerciţii de acordare a primului ajutor, demonstraţie cu câini de salvare, proiecţie de filme cu acţiunile şi experienţele profesionale ale echipelor de salvare „Transilvania”.
Între orele 16.00 – 18.00 are loc „Să ne jucăm în 3D! ”, jocuri de societate gigantice destinate familiilor, oferite de doboz.ro, cu premii zilnice, în curtea Liceului Reformat.  
De la ora 17.00 se desfăşoară concertul Operettissimo, pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu. O oră mai târziu, pe aceeaşi scenă, pot fi văzute dansuri renascentiste cu trupa Passeggio. De la aceeaşi oră, în Biserica Evanghelică Lutherană are loc un concert de orgă.
De la ora 19.00 se desfăşoară o degustare de vinuri la Galeria Remenyik Sandor a Episcopiei Evanghelice Lutherane , iar la ora 20.00, în Piaţa Unirii, are loc concertul Edda.
Anii trecuți, zeci de mii de clujeni și turiști din România și din străinătate au umplut Clujul cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, participând la concertele în aer liber, la vernisaje și lansări de carte sau gustând din mâncărurile tradiționale pregătite la terasele de pe strada Kogălniceanu, cu un pahar de bere sau vin.


abonare newsletter