Actualitate

Începe competiţia pentru 2016 calculatoare dăruite şcolilor de magazinele PROFI

<p><strong>Pe 13 august se dă startul competiţiei prin care 126 de şcoli vor fi dotate cu reţele moderne de netbook-uri şi alte 126 de şcoli vor primi câte un videoproiector în cadrul campaniei “PROFI te premiază!”. Magazinele PROFI desfăşoară această campanie în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în perioada 13 august – 15 noiembrie.</strong></p>

“Noi considerăm că este important să ajutăm nu doar la nivel naţional, ci şi la nivelul satului sau al cartierului din oraşe mai mici sau mai mari. Acolo unde există un magazin PROFI, există şi o comunitate, iar noi încercăm să facem ceva pentru fiecare comunitate”, a declarat Pawel Musial, Directorul General al companiei PROFI Rom Food. “Anul trecut, în urma primei ediţii a campaniei, aproximativ 130.000 de elevi au dobândit acces la condiţii de învăţat mai bune prin intermediul tehnologiei donate de magazinele noastre. Acest succes ne-a încurajat să mărim  în acest an valoarea premiilor la aproximativ  600,000 euro,  şi să invităm toate şcolile cu predare la clasele I-VIII să participe la competiţie”.

“Ministerul nostru apreciază în mod deosebit consecvenţa magazinelor PROFI care, în aceşti doi ani, și-au propus să doneze unităților de învățământ  mai mult de un milion de euro, investind astfel în dezvoltarea inteligenţei româneşti”, a declarat Tania Sandu, Director pentru învăţământul preuniversitar, în cadrul Ministrului  Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. “Ne-am dori ca exemplul  de responsabilitate socială dat de magazinele PROFI să fie urmat de cât mai multe companii, contribuţia mediului de afaceri la ridicarea standardelor învăţământului românesc fiind extrem de binevenită”.


“Ne bucurăm de faptul că am câştigat 15 netbook-uri şi un laptop pe care le putem folosi în laboratorul de Informatică. Sunt încântată de ele, vreau să vă spun că sunt ca nişte bijuterii”, a afirmat Aurelia Vidovici, directoarea şcolii nr.113, Bucureşti.  “Este o ocazie deosebită să ne punem la punct în ce priveşte dotarea şcolii prin care, realmente, decalajul dintre rural şi urban se micşorează’’ a declarat  Ofelia Cornelia Popa, directoarea şcolii generale din Pânticeu, judeţul Cluj, câştigătoare a unei reţele de netbook-uri în competiţia din anul trecut.

În cadrul campaniei “PROFI te premiază!”, la nivelul fiecăruia din cele 126 de magazine PROFI existente în momentul de faţă va fi decernat câte un premiu întâi (o reţea compusă din 15 netbook-uri, un laptop şi un router WiFi) şi un premiu doi (un videoproiector). Numele şcolilor câştigătoare va fi decis prin vot de către cei care frecventează magazinele respective.


Mai multe informaţii, regulamentul campaniei şi noutăţi se găsesc la adresele www.profi.ro şi  http://www.facebook.com/Profi.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter