Actualitate

Summer Well, un festival cât o vacanţă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/10/12-summerwell.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Manifestarea va reveni cu noi zone de entertainment, precum şi cu extinderea zonelor de food şi de relaxare.</strong>

Respectându-şi angajamentul luat încă de la prima ediţie, de a fi un festival cât o vacanţă, sâmbătă şi duminică, în parcul din Domeniul Ştirbey, din Buftea , la cca. 15 km de Bucureşti, se va desfăşura festivalul de muzică Summer Well.

Organizată de Livada, cea de-a doua ediţie a Summer Well va păstra structura festivalului de anul trecut: 10 trupe importante pentru circuitul festivalurilor din Europa vor cânta timp de 2 zile pe scena principală, într-un spaţiu în care cei care împărtăşesc aceleaşi pasiuni se pot întâlni şi se pot bucura de concerte, documentare şi multe surprize. Astfel, sâmbătă,  11 august, vor urca pe scenă, în această ordine, trupele Citizens!, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Patrick Wolf şi Hurts. Festivalul va continua duminică, 12 august cu Zulu Winter, The Big Pink, Glasvegas, The Vaccines şi The Stone Roses. Porţile se vor deschide la ora 15 în fiecare zi de festival.


The Stone Roses – pentru prima dată în România

Una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii va fi cea a a trupei The Stone Roses, cea care va pune punct acestei ediţii de Summer Well. Formaţie de legendă a muzicii britanice, una dintre pionierele curentului Madchester, The Stone Roses anunţau că se reunesc pe 18 octombrie 2011. Pe 21 octombrie stabileau un record pentru vânzările de bilete: 220.000 de bilete pentru 3 concerte, vândute în numai 68 de minute. Turneul lor va include şi unele dintre festivalurile cele mai importante din lume – în luna august vor bifa, pe lângă Summer Well, festivalul Sziget (Ungaria), Pukkelpop (Belgia) şi Vital Festival (Irlanda de Nord).


O altă trupă aşteptată cu mare interes este Hurts, cea care va închide prima zi de Summer Well. Formată în 2009, Hurts şi-a lansat albumul de debut, intitulat ,,Happiness”, în toamna lui 2010, un disc ce a intrat în Top 10 în doisprezece ţări europene şi a ajuns la un număr de mai bine de un milion de bucăţi vândute pe întreg mapamondul. Hurts se pregătesc pentru al doilea album iar Summer Well este unul dintre puţinele concerte pe care le vor susţine în 2012.

Mai mult decât muzică


Pe lângă cele aproape 10 ore cumulate de muzică live, Summer Well va reveni cu noi zone de entertainment, precum şi cu extinderea zonelor de food şi de relaxare. În plus, Orange, partenerul oficial al festivalului, va pregăti programe care să adauge un plus de distracţie pentru cei care doresc şi mai mult decât muzică live.

Accesul la Summer Well se va face numai pe baza unui abonament de 129 de lei, valabil pentru ambele zile de festival, nefiind disponibile bilete pentru fiecare zi în parte. Abonamentele pot fi cumpărate din magazinele Orange şi online, de pe www.easytickets.ro. Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit şi este permis doar dacă aceştia sunt însoţiţi de unul dintre părinţi. Părintele însoţitor trebuie să prezinte un abonament, care va fi valabil doar pentru accesul său şi al unui singur copil cu vârsta sub 12 ani.


Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului, www.summerwell.ro.

abonare newsletter