Actualitate

Un spaţiu central abandonat de Primărie stârneşte nemulţumirea clujenilor

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/10/bloc cuza voda 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În plin centrul oraşului, la parterul unui bloc de pe strada Cuza Vodă, Primăria Cluj-Napoca a abandonat un fost chioşc de ziare care a ajuns acum într-o stare deplorabilă: geamurile sunt sparte, cârpite pe alocuri, iar tencuiala de pe margine cade. </strong>

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca promit că vor rezolva problema legată de chioşcul de la parterul blocului.
Locuitorii blocului de pe strada Cuza Vodă, numărul 18-20 sunt nemulţumiţi că Primăria Cluj-Napoca nu a reparat încă chioşcul de ziare abandonat de la parterul imobilului. Nemulţumirea este cu atât mai mare cu cât oamenii vor începe lucrările de reabilitare termică şi refaţadizare din bani proprii şi nu ştiu dacă Primăria îi va ajuta cu repararea părţii care îi revine.
Oamenii spun că nu sunt la prima încercare de a rezolva problema chioşcului respectiv. „La parterul imobilului nostru de pe strada Cuza Voda nr.18-20, Primăria municipiului deţine un spaţiu (fost chioşc de ziare) care arată deplorabil. Am mai încercat să îi determinăm pe cei care sunt responsabili de aspectul şi starea proprietăţilor publice să facă un demers de îmbunătăţire a aspectului exterior al acestuia.Tot ce am obţinut au fost câteva cârpeli care nu au făcut altceva decât să scoată în evidenţă aspectul deplorabil al acestuia. Spaţiul se degradează continuu şi din structura şubrezită a acestuia se desprind bucăţi de tencuială care pun în pericol integritatea fizică a trecătorilor”, afirmă Horia Ioan Bucşa, preşedintele Asociaţiei de Proprietari, pe site-ul www.domnuleprimar.ro.

Reabilitare şi refaţadizare din bani proprii

Locuitorii spun că în 20 august vor începe lucrările de reabilitare termică şi de refaţadizare din fonduri proprii şi solicită Primăriei să repare partea care îi revine. „Sperăm că dacă asociaţia noastră a putut face efortul de a strânge fondurile necesare pentru această lucrare şi Primăria va putea investi o sumă minimă pentru lucrări de reparaţii şi refaţadizare a spaţiului respectiv. Nu este demn de tradiţia noastră de buni gospodari, ca în plin centrul oraşului, să existe aşa ceva”, se mai arată în sesizarea de pe site.

Primăria promite că îşi va respecta obligaţiile


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat, în răspunsul oferit la sesizare, că îşi vor respecta obligaţiile care îi revin. „În calitatea de proprietar în cotă parte a imobilelor, municipiul Cluj-Napoca îşi va respecta obligaţiile legale de a participa financiar în procentul prevăzut de cota indiviză”, menţionează reprezentanţii municipalităţii.
Totodată, aceştia le-au sugerat locuitorilor să facă o informare oficială pe cale legală prin înregistrarea unei adrese scrise, semnată şi ştampilată de către reprezentanţii legali, pentru a crea premisele legale ale corespondenţei instiţutionale cu municipalitatea.


Ultimele Stiri
abonare newsletter