Actualitate

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Mihaelei Ursuleasa, depus joi la Ateneul Român

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/10/ursuleasa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sicriul cu trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa va fi depus azi, de la ora 10:30, la Ateneul Român, pentru ca toţi cei care au cunoscut-o să-i aducă un ultim omagiu, informează Agerpres.</strong></p>


Mihaela Ursuleasa, care a fost găsită decedată săptămâna trecută, în apartamentul său din Viena, va fi înmormântată vineri, la ora 9:30, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat miercuri decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional 'Serviciul Credincios' în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa. Decoraţia a fost acordată ,,în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru cariera artistică de excepţie şi contribuţia sa la afirmarea excelenţei şcolii muzicale româneşti pe marile scene ale lumii".

Totodată, primul-ministru Victor Ponta a anunţat că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei.

Mihaela Ursuleasa a murit la 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale în urma unei rupturi de anevrism. Ea a fost găsită fără viaţă joia trecută la domiciliul ei din capitala Austriei.

Născută în 1978 la Braşov, talentata muziciană a început să cânte la pian la cinci ani. A obţinut o bursă de studii la 13 ani, datorită dirijorului italian Claudio Abbado şi a urmat cursurile Conservatorului din Viena.

A câştigat în 1995 prestigiosul concurs internaţional de pian 'Clara Haskill', decernat din doi în doi ani în Elveţia, distincţie care i-a deschis porţile marilor scene. Mihaela Ursuleasa a susţinut concerte la Amsterdam, Koln, Viena, Zurich, New York.

Până la sfârşitul anului trebuia să aibă 16 concerte în Europa şi America latină.

Foto: www.facebook.com


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter