Actualitate

Acces gratuit la internet în 57 de biblioteci publice orăşeneşti şi comunale din judeţ

<p /><strong><img src="documente/stories/08_august/05_ziua/12-biblioteca%20judeteana%20octavian%20goga%20sediu%20central%20rp%201.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Biblioteca Judeţeană '<em>Octavian Goga</em>' din Cluj-Napoca a anunţat, miercuri, că încă 19 biblioteci comunale publice din judeţ au fost incluse în programul 'Biblionet - Lumea în biblioteca mea', numărul total al unităţilor care beneficiază de acces gratuit la informaţii prin internet ajungând la 57.</strong>


,,Este vorba despre bibliotecile din comunele Aşchileu, Buza, Căianu, Căpuşu Mare, Căşeiu, Cătina, Ceanu Mare, Cojocna, Floreşti, Iara, Mănăstireni, Mărişel, Moldoveneşti, Sânpaul, Sic, Tritenii de Jos, Unguraş, Vad şi Vultureni. De asemenea, au fost incluse în program o secţie din sediul nostru central şi Filialele 'Traian Brad', 'Mihail Kogălniceanu' şi 'Bibliosan'", a declarat, pentru AGERPES, directoarea instituţiei culturale, Sorina Stanca.

Numărul bibliotecilor selectate anterior în program a fost de 38, pentru acestea fiind atrasă o finanţare de peste 1.000.000 de lei, necesară dotărilor cu echipamente IT, licenţelor şi cursurilor de instruire pentru bibliotecari.

Într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, evidenţiază că accesul la informaţie prin internet a determinat schimbarea rolului bibliotecilor publice, acestea devenind 'centre de referinţă ale comunităţilor, instrumente ale dezvoltării socio-economice în mediul rural şi centre de informare şi educaţionale pentru toate categoriile de public, în mediul urban'.

,,Scopul programului Biblionet este de a oferi servicii moderne, pentru informare, publicului larg. Se investeşte eficient în viitorul comunităţii", susţine Horea Uioreanu.

Programul 'Biblionet - Lumea în biblioteca mea' se derulează timp de cinci ani şi oferă publicului acces gratuit la informaţie. AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter