Actualitate

Acţiuni pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni

<p /><strong><img src="documente/stories/12_decembrie/13_ziua/01%20oameni%20pe%20strada%20trecere%20de%20pietoni%20rp.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, vor desfăşura, de joi până sâmbătă, acţiuni pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni.</strong>


Conform unui comunicat al IGPR, toate structurile de poliţie rutieră judeţene vor executa, joi, pe raza oraşelor şi a municipiilor din zona de competenţă, acţiuni pentru combaterea indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

În oraşele şi municipiile din judeţ se vor organiza, vineri şi sâmbătă, acţiuni pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, angajaţi în traversare regulamentară prin loc corespunzător.

Cu ocazia acestor acţiuni, ce au ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere determinate de încălcarea normelor rutiere în ceea ce priveşte traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră.

Din analiza de risc rutier rezultă că una dintre principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate.

În perioada 1 ianuarie - 5 august, comparativ cu perioada similară a anului 2011, s-au înregistrat 393 accidente (-44), soldate cu decesul a 34 persoane (-13) şi rănirea gravă a altor 369 (-31), ce au avut drept principală cauză generatoare neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, în acelaşi interval, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor s-au produs 859 accidente (+44), soldate cu decesul a 175 persoane (-2) şi rănirea gravă a altor 689 (+42). AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter