Actualitate

Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

<p><strong><img src="documente/stories/03_martie/22_ziua/bani.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Bărbatul care a fost prins cu un paşaport fals în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta, informează Mediafax. </strong></p>

 

Potrivit comunicării oficiale transmise anchetatorilor români, poliţia din Republica Dominicană a anunţat marţi, după ce a făcut comparaţiile specifice în astfel de cazuri, că persoana presupusă a fi Codruţ Marta, intrată recent pe teritoriul acestei ţări din Caraibe, utiliza un paşaport fals din Lituania.


 

Codruţ Alexandru Marta ar fi fost arestat în Republica Dominicană sub acuzaţia de spălare de bani, formulată împotriva acestuia în România, relatează Montreal Gazette în pagina electronică.


Marta ar fi fost arestat luni în oraşul Sousa, o importantă atracţie turistică, potrivit aceleiaşi surse.


În urma schimbului de informaţii, implicit fotografii şi ADN, poliţiştii au confirmat că nu corespund datele comunicate de anchetatorii români în ceea ce priveşte persoana reţinută, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Miercuri dimineaţa, Poliţia Română a informat că a avut schimb de date şi informaţii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, pentru localizarea lui Codruţ Marta, dar până în prezent nu s-a confirmat indubitabil prezenta lui pe teritoriul acestor state.


"În vederea localizării urmăritului internaţional Marta Codruţ, Poliţia Română a avut schimb de date şi informatii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, dar pâna în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state. Poliţia Română se află în permanenţă în contact cu O.I.P.C., iar în momentul în care se va deţine o astfel de informaţie, o vom comunica, de îndată", arată, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este dat în urmărire internaţională în 30 mai, de când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui.


"La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte", preciza IGPR într-un comunicat de presă.

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia lui a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter