Actualitate

IGPR: Acţiuni pe magistrale şi în staţiile de cale ferată pentru asigurarea unui climat de siguranţă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/09/gara cluj-napoca antifumat_ft 17.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 900 de poliţişti vor efectua, de joi până duminică, la nivel naţional, acţiuni pe magistralele de cale ferată şi în staţiile CF pentru asigurarea unui climat de siguranţă pentru călători.</strong>


Potrivit unui comunicat al IGPR, cei aproximativ 900 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, vor acţiona în staţiile de cale ferată, precum şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele CF şi secţiile feroviare adiacente acestora pentru a-i depista pe cei care apelează la mila publicului călător pentru obţinerea de foloase materiale.

De asemenea, poliţiştii vor lua măsuri legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile CF şi pe trenurile de călători, a celor care oferă spre vânzare călătorilor diferite bunuri fără a poseda autorizaţie de comercializare.

Poliţiştii de la transporturi vor întreprinde măsuri pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, pentru identificarea minorilor lipsiţi de supraveghere, a vagabonzilor, a cerşetorilor şi a persoanelor consumatoare de substanţe halucinogene care, prin prezenţa lor, creează o stare de disconfort călătorilor.

Totodată, ei vor acorda sprijin lucrătorilor CF în vederea depistării şi identificării călătorilor frauduloşi, mai informează comunicatul. AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter