Actualitate

De ce aplicaţia Facebook merge atât de greu pe telefonul mobil?

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/08/facebook-android.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Compania Facebook susţine că principala problemă o reprezintă multitudinea de telefoane mobile de pe care se accesează zilnic această reţea de socializare.

Facebookul este, fără îndoială, cea mai populară reţea de socializare. Cei peste 900 de milioane de utilizatori joacă un rol important în stabilirea performanţei acestei platforme.


Performanţa acestei reţele nu a fost niciodată punctul ei forte, mai ales dacă ne referim la dispozitivele mobile de pe care se poate accesa. De fiecare dată aplicaţia se încarcă greu şi prezintă diverse erori.

Directorul companiei susţine că reţeaua este accesată zilnic de pe 7.000 de telefoane mobile şi consideră această cifră o provocare tehnologică greu de suportat. Mark Zukerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, explica acum câteva zile, în conferinţa despre rezultatele economice obţinute în ultimul trimestru, că se urmăreşte îmbunătăţirea aplicaţiei Facebook pe telefoanele mobile. Cu toate acestea, inovaţia pe piaţa de dispozitive mobile este mult mai costisitoare şi dificil de realizat decât pe web, conform declaraţiei făcute pentru Techcrunch de către vicepreşedintele Facebook, inginerul Mike Schroepfer: ,, Aplicaţiile pentru Web sunt actualizate în fiecare zi sau tot la două zile, în schimb, pe cele pentru android, la o lună şi jumătate, iar pentru iOS nu avem un calendar programat.”


Schroepfer susţine că ideea creării unei actualizări pentru o aplicaţie concretă aduce cu sine o metodologie diferită pentru fiecare sistem de operare şi pentru fiecare utilizator în parte, fie că este vorba de Chrome sau de Firefox, ceea ce presupune, într-o industrie aşa mare, că reţeaua de socializare nu poate include în lista operaţiilor toate schimbările produse cu rapiditatea pe care o cer utilizatorii. În plus, nu doar piaţa de dispozitive mobile se află în continuă dezvoltare, ci şi aplicaţiile prin intermediul cărora Facebook se conectează la Apple Store sau Play Market, la Google.

Deocamdată, Schroepfer  a subliniat faptul că obiectivele acestei reţele de socializare se bazează pe consolidarea unui suport care să fie compatibil pentru toate platformele: ,,vrem să ne integrăm cât mai bine pe toate platformele”.

abonare newsletter