Actualitate

Record istoric de caniculă la Sibiu şi Bâlea Lac

<p><strong><img src="documente/stories/femeie%20care%20bea%20apa%20caldura%20canicula%20rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La începutul lunii august, canicula a înregistrat temperaturi record în Sibiu şi Bâlea Lac.</strong></p>

Canicula înregistrează începând de luni, maxime istorice în judeţul Sibiu, dovadă că luni, meteorologii au măsurat în municipiul Sibiu, 36,4 grade şi 21,3 grade, un record de temperatură, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, a declarat marţi Mihaiela Stăncescu, Şeful Serviciului Regional de Prognoză Transilvania-Sud Sibiu.
'Luni am înregistrat maxime istorice pentru începutul lunii august, fiind vorba de maxime comparate cu valorile zilnice ale mediilor anuale de până acum', a spus Mihaiela Stăncescu.
Aceasta a precizat că, luni, 6 august, în municipiul Sibiu, staţia meteo a înregistrat un maxim de 36,4 grade, faţă de vechiul record de temperatură de 33 de grade, înregistrat în perioada 1963-1971. Tot luni, staţia meteo de la Bâlea Lac a măsurat un maxim istoric de 21,3 grade, cu 4,3 grade mai mult faţă de vechiul record de temperatură, de 17,6 grade, înregistrat în 1980. Deja la această oră recordul se menţine la Bâlea Lac, unde termometrele măsoară 18,5 grade, cu posibilitatea să mai crească, faţă de recordul de 16,00 grade, pentru ziua de 7 august, înregistrat în anul 2000.
Cea mai călduroasă zi a acestei veri în municipiul Sibiu, a fost în 21 iulie, când s-au măsurat 37,8 grade.
Meteorologii sibieni prognozează pentru următoarele zile, o posibilă răcire uşoară a vremii, cu temperaturi, miercuri, de maxim 32 de grade şi precipitaţii probabile începând de joi. AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter