Actualitate

România la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/14_ziua/parada%20targul%20produs%20de%20cluj%20rp%2018.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /><strong>România participă, până în 18 august, la cea de-a 37-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, anunţă Institutul Cultural Român (ICR) de la Tel Aviv.</strong>

Pentru această ediţie este prezentat un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei şi un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori 'Dorna Dorului', ansamblu care a participat la Expoziţia Mondială de la Shanghai (China), în 2010, unde s-a bucurat de un mare succes.
Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti, ii, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn sau ceramică, toate lucrate manual, precum şi pliante şi CD-uri despre tradiţiile din Bucovina.
Meşterii prezenţi la stand vor oferi workshop-uri ad-hoc şi explicaţii detaliate despre meşteşuguri: Raluca-Ionela Vasiluţ (interpretă la nai), Elena Todaşcă (tehnici de încondeiere a ouălor), Mihaela Valentina Buculei (realizarea iilor), Niculina Vasiluţ (va prezenta turismul rural, ecologic şi cultural din judeţul Suceava).

Cel mai mare eveniment de profil din Israel, Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim ( 6 - 18 august) reuneşte la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 - 40 de standuri internaţionale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate.
De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvenţional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar.
Evenimentul se bucură de un mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat la fiecare ediţie de aproximativ 100.000 de persoane. AGERPRES

abonare newsletter