Actualitate

Începe ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de Chitară Transilvania

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/06/festivalul international de chitara transilvania td 204.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Iubitorii de chitară clasică vor avea parte şi anul acesta de recitaluri extraordinare ale unor muzicieni de talie mondială în cadrul ediţiei a X-a a Festivalului Internaţional de Chitară Transilvania.</strong>

Festivalul se desfăşoară în perioada 6 – 11 august, iar locaţiile concertelor vor fi Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Piano Cazola şi Colegiul Universitar Reformat Apafi Mihaly.
Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, devenit deja un brand cultural al Transilvaniei, are în componenţa sa atât o parte de concurs de interpretare de chitară clasică, cât şi recitaluri extraordinare şi cursuri de măiestrie susţinute de profesori de talie internaţională, conferinţe pe teme ale interpretării muzicale, seminarii şi expoziţii de instrumente. „Prin paleta largă de activităţi incluse, răspundem aşteptărilor tuturor iubitorilor chitarei, de la simpli melomani până la muzicieni profesionişti, de la cei mai tineri chitarişti până la concertiştii consacraţi”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei de Chitară Transilvania, organizatorii festivalului.

Sunt aşteptaţi 10.000 de spectatori

Potrivit organizatorilor, pentru publicul larg al festivalului, cea mai importantă secţiune este, fără îndoială, cea a recitalurilor pentru care sunt estimaţi aproximativ 10.000 de spectatori. Printre cei care vor susţine recitaluri se numără Eduard Leaţă, laureatul ediţiei a IX-a a festivalului, Gabor Podhorszky din Ungaria, Duo Daria Petrova & Olena Sayik din Ucraina, Duo Sebastian Montes & Katrin Klingeberg din Chile/Germania.
Secţiunea conferinţelor, expoziţiei de instrumente şi cursurilor de măiestrie este mai specializată şi se adresează unui public avizat, restrâns.  
Absolvenţii cursurilor vor primi o diplomă de măiestrie semnată de către profesorii lectori.

Evenimentele vor avea loc în trei locaţii


Concursurile de chitară, cea mai specializată dintre secţiunile festivalului, vor
avea cinci jurii internaţionale şi îşi propun descoperirea şi promovarea tinerelor talente ale şcolii româneşti de chitară, dar şi recompensarea acestora cu premii şi burse de studiu. Toţi premianţii festivalului vor cânta în concertul de gală lucrări reprezentative din repertoriul propriu.
Evenimentele vor avea loc în trei locaţii culturale din Cluj-Napoca: Academia de Muzică Gheorghe Dima, Piano Cazola pe strada Virgil Fulicea şi la Colegiul Universitar Reformat Apafi Mihaly Cluj-Napoca.


Ultimele Stiri
abonare newsletter