Actualitate

Voluntari din SUA pe şantierul Habitat din Câmpeneşti

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/05/06 american church in paris.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa Jolene Hartwick USA, formată din 11 voluntari din SUA va contribui la construirea unei case în Câmpeneşti, pentru familia Băbeanu care locuieşte acum în condiţii improprii.

 

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 4-10 iunie, a doua echipă de voluntari internaţionali din acest an, venită prin programul Global Village. Este vorba despre echipa Jolene Hartwick USA, alcătuită din 11 membri din SUA şi care va contribui la proiectul „Familie tânără caut Habitat!” din Câmpeneşti, pentru familia Băbeanu. Prima echipă internaţională din acest an a fost The American Church in Paris, care a construit tot pentru familia Băbeanu, în luna aprilie
Cei 10 voluntari, cu vârste cuprinse între 21 şi 63 de ani, vor contribui cu aproximativ 350 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii Băbeanu. În cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor finaliza locuinţa prin două straturi de tencuială pe exterior şi vor da cu glet pe partea de interior.


Pentru Jolene Hartwick nu este prima călătorie prin programul Global Village. „Dorinţa ei este de a sprijini misiunea Habitat, ca toată lumea să aibă o locuinţă decentă. În Cluj-Napoca, Jolene este pentru pentru prima oară lider de echipă. Ea speră să construiască o echipă plină energie şi adaptabilă, care să se implice pe cât de mult posibil în acest proiect, pentru comunitatea clujeană”, au declarat reprezentanţii Habitat for Humanity Cluj.

Familia Băbeanu locuieşte momentan în comuna Apahida, judeţul Cluj, alături de alte trei familii, într-o casă cu trei camere, construită integral din cărămidă, în condiţii improprii. O parte a tavanului din bucătărie deja nu mai există, iar pereţii camerelor sunt plini de igrasie. Baia şi bucătăria sunt împărţite de toate cele opt persoane, motiv pentru care există permanent certuri şi neînţelegeri.    G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter