Actualitate

Elevii de la Şcoala Elf, câştigătorii concursului „Micul reciclator”

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/01/micul reciclator premiere.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii din clasele I şi a III-a de la Şcoala Elf Cluj-Napoca au câştigat concursul „Micul reciclator”, organizat de compania de salubritate Brantner-Vereş, Garda de Mediu Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Concursul „Micul reciclator” a început în 22 aprilie de Ziua Pământului şi a fost o provocare pentru toate şcolile din Cluj-Napoca. Elevii au avut ca sarcină colectarea unei cantităţi cât mai mari de deşeuri reciclabile.

„Ne-am propus să monitorizăm colectarea selectivă în şcolile din Cluj-Napoca, iar de 1 iunie, de Ziua Copilului şi în 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului să premiem elevii care au contribuit cel mai mult la colectarea selectivă”, a declarat Eugen Vereş, directorul companiei de salubritate Brantner-Vereş.

În urma monitorizării cantităţii de deşeuri colectate de elevii clujeni, organizatorii concursului au ajuns la concluzia că elevii din clasele I şi a III-a de la Şcoala Elf Cluj-Napoca au adunat cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile.

Diplome şi premii pentru câştigători

Câştigătorii concursului „Micul reciclator” au fost premiaţi astăzi şi fiecare elev a primit o diplomă care să ateste participarea şi câştigarea competiţiei, dulciuri, tricouri şi şepci. De asemenea, din partea companiei Brantner-Vereş, clasele I şi a III-a au primit vase speciale pentru colectarea selectivă.

În plus, elevii au câştigat şi o excursie la rampa de deşeuri de la Pata Rât, premiul care i-a încântat cel mai mult.


Au învăţat de ce e important să recicleze

În cadrul festivităţii de premiere, elevii au învăţat de la reprezentanţii Gărzii de Mediu de ce este importantă colectarea selectivă.

„Este important să reciclăm pentru că economisim petrol, energie şi, de exemplu, din 10 sticle de PET se poate confecţiona un tricou. Într-adevăr din PET-uri se pot face haine şi încălţăminte”, le-a explicat elevilor Imre Lenke, comisar-şef al Gărzii de Mediu Cluj.

De asemenea, copiii au învăţat să cumpere produse cu cât mai puţine ambalaje, dar dacă nu este posibil acest lucru, ambalajul să fie reciclat.


Foto : Cristian SOCACIU

Ultimele Stiri
abonare newsletter