Actualitate

USL promite marea cu sarea, dar spune, totodată, că nu se poate face nimic înainte de alegeri

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/01/03-campeanu.jpg" border="0" align="left" /><br />Ministrul Muncii a ţinut să facă o corectură importantă cu privire la planurile de guvernare a USL, în vizita de ieri, de la Cluj-Napoca.

Sfertul de an până la alegerile parlamentare este insuficient pentru a începe îndeplinirea promisiunile de guvernare, potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă ieri, la Cluj-Napoca pentru a-i susţine în campania electorală pa candidaţii locali ai USL.

Alianţa trebuie să se vadă mai întâi cu mandatul de patru ani în mână pentru ca abia apoi să treacă la treabă.
Astfel, declaraţiile prin care ministrul Muncii anunţa „intenţia de indexare a pensiilor au fost interpretate greşit de jurnalişti, care au înţeles că măsura va fi implementată azi sau mâine, programul de guvernare devenind aplicabil, doar după începerea unui mandat de 4 ani”, a atras atenţia Câmpeanu.

Coincidenţă sau nu, nici Codul Muncii nu se poate modifica mai repede

„Pentru modificarea Codului Muncii trebuie să existe un dialog social în România. După cum ştiţi, acest dialog social a fost blocat în totalitate şi prin măsuri administrative şi prin acea celebră lege a dialogului social care n-a făcut altceva decât să blocheze total dialogul social. Prima măsură pe care dorim s-o luăm este să deblocăm CES ca să putem să lucrăm la legile dialogului social, să le modificăm în aşa fel încât să facem funcţional dialogul social. Codul Muncii nu se poate modifica pentru că vrea Guvernul, ci el trebuie modificat în funcţie de discuţiile care vor avea loc între patronate şi sindicate. Guvernul trebuie să fie un arbitru în acest caz şi eventual să intervină atunci când nu există soluţie prin înţelegere. Modificarea Codului muncii se va face probabil în toamnă sau la începutul anului viitor, în funcţie de tratativele care se vor duce între sindicate şi patronate”, a declarat Mariana Câmpeanu.

„Guvernul Boc e de vină pentru toate nenorocirile”

Ministrul a uitat de obiectivitate şi chiar de logică, în încercarea de arunca cât mai multe acuzaţii la adresa guvernării Boc. Astfel, pe lângă diminuarea salariilor bugetarilor care a determinat plecarea profesioniştilor din instituţiile Statului, „guvernarea Boc a gonit Nokia”.
Prin urmare, în opinia Ministrului Muncii, Nokia nu ar fi plecat pentru a-şi eficientiza şi reducere costurile, pe fondul productivităţii mai mari a unităţilor de producţie de mare volum din Asia, aflate mai aprope de furnizori şi consumatori, după cum declara chiar grupul finlandez într-un comunicat care anunţa decizia de închidere a fabricii de la Jucu, ci din cauza măsurilor luate de fostul Executiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter