Actualitate

Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat contracte soţiei

<p />Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.


Într-un răspuns la o solicitare adresată de Mediafax, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţă că, în urmă cu două zile, au extins cercetările în ceea ce-l priveşte pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care ar fi fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) procurorilor pentru un posibil conflict de interese.
Inspectorii ANI au sesizat PICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe-atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în fuuncţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, „în mod direct un folos material pentru soţia sa”. Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.
Procurorii afirmă că, după audierea lui Diaconu, au obţinut „mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenţei infracţiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar şi a existenţei altor infracţiuni de conflict de interese”. „Astfel, în calitatea sa de director al unui teatru din Bucureşti, a facilitat încheierea unor contracte (de drepturi intelectuale) între instituţia pe care o conducea şi regizorul Diana Maria Diaconu (actriţa şi regizorul Diana Lupescu, n.r.), soţia sa”, afirmă procurorii în documentul citat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter