Actualitate

Secţii noi de poliţie locală şi cluburi pentru pensionari

<p />Primăria Cluj-Napoca a inaugurat joi, pentru locuitorii din cartierul Grigorescu un imobil în care va funcţiona secţia de poliţie locală nr. 5 şi un club pentru pensionari.



Spaţiul are o suprafaţă de 100 de mp (60 mp – pentru clubul pensionarilor şi 40 mp pentru secţia de poliţie locală) şi a fost realizat cu ajutorul firmei Coral. Costul total al lucrărilor s-a ridicat la suma de 111.000 lei.

Lucrările realizate pentru cele două instituţii cu funcţiuni specifice au fost: amenajarea de birouri, holuri, sala club, grupuri sanitare pe sexe, accese separate, lucrări de amenajari, compartimentări interioare, instalaţiile aferente, dar şi lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare. Secţia nr. 5 a Poliţiei locale va fi alcătuită din câte şase inspectori de la Serviciul Ordine şi Siguranţă Publică. De asemenea, în această secţie vor fi prezenţi şi poliţişti locali de la celelalte servicii de specialitate ale Direcţiei Poliţia Locală – Control urbanism şi disciplină în construcţii, Control protecţia mediului şi igienizare, Inspecţie comercială, Control trafic rutier.

„În ceea ce priveşte clubul pensionarilor, acesta  este cel de-al şaptelea astfel de club pe care-l deschidem în oraş pentru vârstnicii clujeni. Avem în total 2000 de pensionari în evidenţele noastre, dintre care 1000 frecventează aproape zilnic cluburile realizate de municipalitate. Aici acestia au posibilitatea de a se întâlni cu persoane de vârsta lor, de a lega prietenii şi au ocazia să urmărească emisiuni şi filme la TV, să citească presa, să joace remy sau şah“, arată reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. (Alte amănunte puteți citi pe www.monitorulcj.ro)

Secţie de Poliţie locală în Zorilor

Sectia 6 de pe strada Observatorului nr. 1, bl OS1 are o suprafaţă de 50,60 mp. Spaţiul a fost împărţit în 2 birouri, iar structura organizatorică este aceeaşi cu cea de la secţia 5 din Grigorescu. Reprezentanţii primăriei precizează că aici au fost realizate lucrări de reparaţii tencuieli, zugrăveli, tâmplărie, pardoseli din parchet, revizuiri ale instalaţiei electrice şi suplimentări ale corpurilor de iluminat. Valoarea totală a acestor lucrări realizate de Ando Construct a fost de  28.277 lei.

Vă reamintim că Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat anul trecut un proiect privind amenajarea de secţii de Poliţie locală pentru locuitorii din cartiere, de altfel primul proiect de acest gen „în încercarea de a descentraliza Poliţia locală şi de a o aduce mai aproape de cetăţean şi de problemele cu care se confruntă, Primăria având un plan de extindere a unor astfel de secţii în toate cartierele oraşului“. A.M.C.

Ultimele Stiri
abonare newsletter