Actualitate

Pink Martini au facut show la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/31/pink-martini.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Trupa de muzicieni din Portland, Oregon, le-a oferit aseară clujenilor un cocktail muzical memorabil.</p>

Celebra orchestră Pink Martini, formată din 13 muzicieni de excepţie şi condusă de inconfundabilul pianist Thomas Lauderdale, a concertat aseară la Sala Sporturilor în fața celor aproximativ o mie de spectatori care au venit să-i vadă în premieră la Cluj-Napoca.

Trupa Pink Martini, supranumită și „Mica Orchestră” e formată din:  Storm Large (voce), Thomas Lauderdale (pian), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompetă), Brian Lavern Davis (tobe), Derek Rieth (percuţie), Martin Zarzar (tobe), Phil Baker (bas), Timothy Nishimoto (voce), Nicholas Crosa (vioară), Pansy Chang (violoncel), Dan Faehnle (chitară), Maureen Love (muzicuţă). Ei le-au oferit un regal muzical plin de vitalitate celor prezenți aseară la concert, printre piesele interpretate numărându-se hituri precum „Donde Estas, Yolanda”, „Que sera sera”, "Una notte a Napoli" , „Je ne veux pas travailler”, „Amado Mio” sau „Brasil”.

Maria Tănase by Storm Large

Încă de la primele acorduri lumea a început să danseze, iar aplauzele au fost numeroase și furtunoase, mai ales când solista americană a interpretat impecabil piesa „Până când nu te iubeam”, din repertoriul Mariei Tănase. Un alt moment interesant al concertului a fost cel în care componenții orchestrei și-au susținut solourile si dueturile instrumentale, mult aclamate.

Vocalista Storm Large a interpretat apoi piese în franceză, engleză, italiană și rusă, reușind să impresioneze din nou publicul, atât cu vocea ei extraordinară, cât și cu prezența sa scenică extrem de senzuală.


Final de concert neașteptat

Pe ultima piesă, „Brazil”, artista s-a dezlănțuit și i-a invitat pe toți cei prezenți să danseze, ridicând toată sala în picioare. Din păcate, finalul concertului nu a fost la fel de reușit ca și restul spectacolului, deoarece au apărut probleme la sonorizare la una dintre boxe. Publicul a fost destul de dezamăgit la final, când în ciuda minutelor bune de aplauze insistente, artiștii nu au mai urcat pe scenă și n-au susținut nici un bis.

Cine sunt Pink Martini

Pink Martini a luat naştere în 1994 în Portland, USA fondată de pianistul Thomas M. Lauderdale care, după spusele sale, are în colecţia sa discuri cu Zamfir, Maria Tănase, Enescu şi muzică populară românească. Muzica celor de la Pink Martini este un cocktail de stiluri şi bună dispoziţie ce conţine armonii seducătoare din world music, lounge, muzica clasică sau fusion jazz şi surprinde întdeauna publicul prin maniera originală a interpretării, umor, eleganţă şi întregul univers cultural creat pe scenă. Cântând în engleză, japoneză, franceză sau italiană, aducând cu ei sonorităţi latine, asiatice sau ruseşti, cei 13 muzicieni işi poartă fanii printr-o fascinantă călătorie muzicală în jurul lumii. Cele două concerte anterioare din România (Bucureşti 2007 şi 2009) au fost sold-out și s-au bucurat de un răspuns extrem de pozitiv din partea publicului.

abonare newsletter