Actualitate

Primul tramvai nou, în circulaţie de săptămâna viitoare

<p />Primul tramvai nou, produs de firma poloneză PESA, ajunge astăzi la Cluj-Napoca, iar de săptămâna viitoare va intra în circulaţie. Primarul Radu Moisin a anunţat ieri că autotrenul care aduce la Cluj noul tramvai a pornit vineri din Polonia.


„Noul tramvai a pornit vineri seara din Polonia, iar acum este la graniţa dintre Slovacia şi Ungaria. Va intra în România mâine dimineaţă (astăzi – n.red.), între orele 3.00 – 5.00 dimineaţa, prin Vama Borş şi va ajunge în Cluj-Napoca în jurul orei 14.00”, a declarat ieri Radu Moisin. Lungimea traseului din Polonia până în Cluj-Napoca este de 1.419 kilometri. Sâmbătă şi duminică tramvaiul va intra în probe tehnice pentru a putea fi pus apoi în circulaţie, de săptămâna viitoare.
„Două zile şi jumătate va fi în perioada de probe tehnice. Dacă totul merge bine din punct de vedere al liniei de tramvai, adică dacă ploile nu sunt atât de puternice încât să permită lucrările, sâmbătă şi duminică va face probe tehnice”, a mai spus Moisin. Potrivit primarului, de săptămâna viitoare, tramvaiul urmează să intre în circulaţie pentru călători.
Contractul semnat de Primăria Cluj-Napoca cu firma PESA prevede că vor fi achiziţionate 12 tramvaie produse de polonezi. Până la sfârşitul acestui an este posibil să fie cumpărate jumătate din cele 12 tramvaie. Preţul unui tramvai este de 6,4 milioane lei, are o garanţie de 6 ani şi o capacitate de 296 călători, sunt silenţioase şi economice. G.D.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter