Actualitate

Ce a făcut Primăria Cluj-Napoca în ultimii patru ani

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/30/02- radu moisin _sc_06.jpg" border="0" align="right" />Primarul Radu Moisin a prezentat ieri raportul pe ultimii patru ani al Primăriei Cluj-Napoca, ocazie cu care a scos în evidenţă şi ce ar trebui să facă viitorul primar.</p>

Raportul Primăriei Cluj-Napoca pentru anii 2008-2012 a fost prezentat ieri şi cuprinde, printre altele, derularea a 15 proiecte cu fonduri europene, modernizarea parcurilor, crearea de noi locuri de parcare, extinderea zonelor pietonale, restaurarea statuii lui Matei Corvin, finalizarea centurii ocolitoare a oraşului, menţinerea preţului la gigacalorie.

Printre cele mai importante proiecte cu fonduri europene se află reabilitarea liniei de tramvai, reabilitarea Parcului central şi a clădirii Casino. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile este de 58,3 milioane de euro.
În ceea ce priveşte învăţământul, au fost create 1.000 de locuri noi în creşe şi grădiniţe prin construirea a patru noi grădiniţe şi extinderea altor trei. S-a construit prima creşă realizată de la zero, în ultimii 20 de ani.
În perioada 2008-2012, au fost create şi modernizate substanţial 11 parcuri importante, printre care Parcul Central, inaugurat vineri.

Două parkinguri finalizate, unul în proiect şi alte două, promise

Primarul Radu Moisin a declarat că au fost create 7.533 noi locuri de parcare în toate cartierele oraşului, parkingul Băişoara din Gheorgheni şi cel de pe strada Primăverii din Mănăştur au fost finalizate, cel de pe strada Negoiu este în fază de proiect, iar alte două parkinguri au fost promise ieri de către primar. Moisin a declarat că au fost găsite locaţiile, parţial revendicate, pentru cele două parkinguri noi: intersecţia străzilor Donath cu Paul Ioan în cartierul Grigorescu şi strada Primăverii, nr. 20, în Mănăştur.


Refacerea centrului istoric, bifată în cei patru ani

Potrivit raportului Primăriei, a fost modernizat centrul istoric, au fost create noi zone pietonale, a fost restaurată statuia lui Matei Corvin.
De asemenea, prin realizarea centurii ocolitoare a fost scos traficul greu din oraş, au fost reabilitate termic 4.848 de apartamente şi s-a menţinut preţul la gigacalorie.

Ce ar trebui să facă viitorul primar

În opinia actualului primar, viitorul primar ar trebui să continue modernizarea infrastucturii, să finalizeze necesarul de locuri în creşe şi grădiniţe, municipalitatea să se implice în realizarea Spitalului Regional de Urgenţă, sprijinirea Spitalului Municipal, dar şi a celorlalte unităţi sanitare din oraş. De asemenea, ar trebui să continue investiţiile pentru reabilitarea Turnului Pompierilor şi realizarea Centrului Cultural Transilvania.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter