Actualitate

Holcim şi-a deschis porţile pentru publicul turdean

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/29/06-daniel-bach.jpg" border="0" align="right" />Compania elveţiană Holcim a organizat Ziua Porţilor Deschise la Turda cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în România şi a 100 de ani de la înfiinţarea societăţii.</p>

La eveniment au luat parte Daniel Bach (foto), director general al Holcim România, Alina Soroştineanu – manager operaţiuni la staţia de măcinare Turda, Tudor Ştefănie primarul municipiului Turda, Ioan Zeng – primarul de la Mihai Viteazu, edilul comunei Sănduleşti- Pădurean Florin, Ioan Pârv – şeful executivului din Petreştii de Jos, numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, angajaţi şi colaboratori ai Holcim.
În deschidere a luat cuvântul Daniel Bach, director general al Holcim România, care a făcut un scurt istoric al companiei, de la începuturi şi până în prezent. Bach a vorbit despre realizări, indice de profit, unităţi de producţie, produse şi proiecte viitoare.
Unitatea de producţie de la Turda reprezintă o locaţie strategică a Holcim România în partea de nord-vest a ţării. Valoarea totală a investiţiilor Holcim în unitatea de la Turda din 1997 şi până în prezent se ridică la 30 de milioane de euro.
La Turda, în ultimii ani banii au mers înspre dezvoltarea operaţiunilor de producţie de cimenturi speciale, modernizarea echipamentelor de producţie şi descărcare a cimentului, realizarea laboratorului regional, proiecte de securitate în muncă şi de reducere a emisiilor de CO2. Noile sisteme automatizate au redus timpul de încărcare a unui camion de la 25 la 8 minute, iar în viitor procesul de încărcare urmează să se facă pe bază de card.
Cei care au vizitat Staţia de Măcinare şi Terminalul de Ciment Turda au făcut tururi ale fabricii, copiii s-au distrat şi ei pe cinste în zona special amenajată. Punctul de maxim interes fiind reprezentat de o expoziţie de fotografie „100 de ani în lume, 15 ani în România” prin intermediul căreia invitaţii au luat cunoştinţă prin intermediul imaginilor cu istoricul Holcim.
Holcim (Romania) SA este o companie dinamică şi modernă, care şi-a dovedit spiritul de inovaţie şi profesionalism lansând pe piaţa românească produse şi servicii extrem de apreciate.
Compania deţine şi operează doua fabrici de ciment la Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, o reţea 18 de staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 statii de lianţi speciali, un terminal de ciment la Bucureşti şi unul la Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter