Actualitate

Premierul Ponta spune că Şerban Ionescu ar fi refuzat ajutorul guvernului. Actorul neagă

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/29/serban-ionescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, despre refuzul lui Şerban Ionescu de a primi ajutor de la Guvern pentru a se trata în străinătate, însă, contactat de Mediafax, actorul a spus că nu a refuzat sprijinul Executivului.</p>

Presa a scris luni despre un eventual refuz al lui Şerban Ionescu de a primi ajutorul de la Guvern pentru a se trata în străinătate.

Întrebat luni de un jurnalist, despre presupusul refuz al lui Şerban Ionescu de a primi ajutorul de la Guvern, Victor Ponta a declarat că intenţia Executivului a fost bună şi că ceea ce a ţinut de guvernanţi a fost făcut, el exprimându-şi speranţa ca lucrurile să meargă spre bine în ce priveşte starea de sănătate a actorului.

„Intenţia noastră a fost foarte bună. Sigur că avea şi o încărcătură emoţională, ţinând cont de situaţia în care se află domnia sa. Dacă nu mai doreşte acel ajutor, sincer să fiu nu ştiu mai mult decât faptul că am avut cele mai bune intenţii. Sper ca lucrurile să meargă spre bine cu sprijinul nostru sau fără sprijinul nostru. Însă ceea ce ţinea de noi am făcut”, a spus Ponta.

Contactat de Mediafax, actorul Şerban Ionescu a spus că nu a refuzat sprijinul Guvernului.

„N-am refuzat nimic. Nici n-am avut vreo discuţie cu premierul sau cu vreun reprezentant al Guvernului în care să existe vreo negaţie”, a spus Şerban Ionescu, adăugând că cei care au vehiculat această informaţie îi face un deserviciu şi lui şi prim-ministrului. Actorul nu a mai dorit să comenteze, sugerând că premierul este cel care ar trebui contactat.

Actorul Şerban Ionescu este diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a început şi să poarte discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Pe de altă parte, secretarul de stat Alexandru Rafila din Ministerul Sănătăţii a declarat la momentul respectiv că ministerul aşteaptă o solicitare din partea lui Şerban Ionescu pentru a-l trimite la tratament în străinătate, instituţia neputând lua o decizie fără acordul actorului.

„Decizia de a pleca la tratament în străinătate îi aparţine lui Şerban Ionescu. Nu putem hotărî noi în locul lui”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat care este diagnosticul pentru care Şerban Ionescu va fi trimis în străinătate, secretarul de stat a spus că acesta este confidenţial. "Diagnosticul pacientului este confidenţial, cert este că el a fost evaluat de o comisie a Ministrului Sănătăţii condusă de profesorul Ovidiu Băjenaru, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Pacientul va alege clinica în funcţie de oferta existentă", a precizat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara, în urmă cu o săptămână, că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. „Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus atunci Vasile Cepoi.

Şerban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Baloteşti, i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruţă, pentru emisiunea „Happy Hour”, materialul fiind difuzat în ediţia din 10 mai.

Actorul a spus atunci că nu poate să se spele, să mănânce singur şi nici să se ridice şi să umble, considerând că foloseşte doar unu la sută din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40 la sută. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

Borelia Garini este, potrivit actorului, „boala cu 1.000 de feţe”, pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecţiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel muşchii şi alte organe.

Şerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia şi aproximativ 300 care nu au încă nume.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter