Actualitate

Laptele praf se distribuie din nou la Câmpia Turzii

<p />De la sfârşitul lunii martie au apărut disfuncţionalităţi în distribuţia laptelui praf la Câmpia Turzii.

Bebeluşii au fost practic privaţi de acest drept, în luna aprilie mămicile s-au interesat degeaba pe la Serviciul de Asistenţă Socială pentru că toată lumea ridica din umeri.
Iată că în această săptămână lucrurile s-au schimbat, iar primăria din Câmpia Turzii prin Servciul de Asistenţă Socială a achiziţionat cu sprijinul DSP Cluj, 400 de kg de lapte praf.
„Laptele se acordă numai pe luna în curs, nu se va acorda retroactiv. Au fost probleme numai pe luna aprile cantitatea primită în martie s-a terminat şi nu a mai fost suplimentată”, explică oficialii Primăriei.
Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.



Ultimele Stiri
abonare newsletter