Actualitate

Medicul Ioan Dobrescu a luat mită din nou

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/25/spitalul de copii clinica pediatrie 1 rp 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Flagrantul a fost organizat de Serviciul de Investigare a Fraudelor, ancheta în acest caz fiind în curs.</p>

Ioan Dobrescu, medicul de la Spitalul de Copii Cluj, care a fost prins în urmă cu trei ani că lua şpagă de la părinţii copiiilor bolnavi, a recidivat. A fost prins, joi, în flagrant delict în timp ce lua mită tot de la părinţii unui copil bolnav.

Fapta medicului Ioan Dobrescu a fost sesizată, prin intermediul unui e-mail, de o cunoştinţă a familiei căreia i s-au pretins bani pentru a le fi tratat copilul. „Astăzi (joi – n.red.), medicul a fost prins asupra faptului. În urmă cu aproximativ 40 de minute, acesta a fost filmat şi prins cu banii marcaţi (de comisarul şef) în buzunar. Mama copilului a colaborat cu Poliţia Cluj şi aşa au reuşit să prindă medicul asupra faptului împlinit. Spunea acest comisar că medicul mai are 16 plângeri şi se miră că nu a fost sancţionat”, spune cunoştinţa părinţilor.

Medicul a refuzat să opereze copilul până nu primeşte bani

Potrivit informaţiilor furnizate de cunoştinţa părinţilor cărora medicul le-a cerut şpagă, Ioan Dobrescu a refuzat să opereze copilul până când nu primeşte 500 lei şi l-a lăsat să stea cu fractură dublă de mână mai multe zile. „Un băieţel de etnie romă din Floreşti se afla în Cluj-Napoca, la Spitalul de Pediatrie de pe strada Moţilor cu fractură dublă de mână, de duminică seara.
Medicul a refuzat operaţia lui, cerându-le, pe faţă, părinţilor, 500 lei. Aceştia neavând bani, s-au împrumutat de la un cămătar şi într-un final l-au operat doar miercuri. Apoi cu nesimţire, le-a spus părinţilor că nu ajung banii şi ar trebui să mai dea minim 200 lei ca să aibă grijă de el, că dacă nu, va muri deoarece era plin de puroi din cauză ca au stat atât”, povesteşte cunoştinţa părinţilor.


Anchetă în cazul medicului Ioan Dobrescu

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au confirmat realizarea flagrantului. „Este adevărat, Serviciul de Investigare a Fraudelor a organizat flagrantul, iar în prezent, medicul Ioan Dobrescu este cercetat. Ancheta este în curs”, au declarat reprezentanţii Biroului de Presă ai IPJ Cluj.
Medicul Dobrescu a mai fost acuzat de luare de mită în anul 2008, când a luat de la părinţii unui copil suma de 100 de lire, atunci fiind însă achitat.

 

abonare newsletter