Actualitate

Ambasadorul Elveţiei a vizitat şcolile turdene

<p />4 şcoli generale din Turda au primit vizita unor oaspeti elveţieni de seamă: Ambasadorul Elveţiei Excelenta sa Jean-Hubert Lebet şi Dl. Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administraţie al Holcim România.


Vizita celor două personalităţi este prilejuita de „Săptămâna Elveţiei”, proiect educaţional organizat de către AMA - Asociaţia pentru Managementul Artelor şi compania Holcim România.
Elevii din cele 4 şcoli: „Andrei Şaguna”, „Teodor Murăşanu”, „Avram Iancu” şi „Horia, Cloşca şi Crişan” le-au prezentat oaspeţilor „Ambasadele Elveţiei” din fiecare şcoală, un spaţiu de expunere al lucrărilor lor pe teme legate de cultura şi civilizaţia elveţiană şi au avut ocazia de a discuta cu aceştia, primind răspunsuri la întrebările şi curiozităţile pe care le aveau cu privire la Elveţia.
„Deşi sunt doar de 10 luni în Romania, va spun deschis ca aveti o ţară excepţională, cu oameni buni şi frumoşi, cu pământ rodnic cum noi nu avem în Elveţia. Ţara noastră este atat de bine vazută în lume şi pentru faptul că oriunde mergem ne vorbim de bine ţara. Mi-ar placea să faceţi şi voi asta, să arătaţi lumii cât de frumoşi, cât de buni şi cât de inteligenţi sunteţi”, le-a spus Excelenţa Sa, Jean-Hubert Lebet.
Proiectul „Săptămâna Elveţiei” continuă până vineri, când culminează cu “Jocurile Olimpice din Turda” şi cu premierea elevilor remarcaţi în cadrul proiectului.
Proiectul „Elveţia în Şcoala ta” face parte din iniţiativa educaţională  organizată de Asociaţia pentru Managementul Artelor şi a fost iniţiat în ianuarie 2011. Până în prezent a ajuns în 21 de şcoli din ţară, în oraşele: Galaţi, Constanţa, Călăraşi, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi continuă în Aleşd, Turda, Câmpulung Muscel, Brăila, Focşani, Cluj şi Timişoara.

abonare newsletter