Actualitate

Festivalul Ion Sotelecan, la ediția a IV-a

<p>Ediţia a IV-a a Festivalului naţional de interpretare a cântecului popular in memorian Ion Sotelecan va avea loc în comuna Borşa, judeţul Cluj, în perioada 1-3 iunie.</p>


Nume importante ale folclorului vor urca pe scenă în cadrul Festivalului Ion Sotelecan, ajuns la ediţia a IV-a. Printre interpreţii din acest an se numără Nicolae Furdui-Iancu şi Cristian Pomohaci.
Festivalul, dedicat păstrării memoriei artistului clujean Ion Sotelecan va avea loc pe terenul de sport din comuna Borşa, judeţul Cluj şi va începe vineri, 1 iunie, de la ora 19.00 cu deschiderea Festivalului Lucian Sereş. A doua zi, sâmbătă, de la ora 17.00, vor urca pe scenă Nicolae Furdui-Iancu, Cristian Pomohaci, Florentina şi Petre Giurgi, Valeria şi Traian Ilea, Cornel Borza, Ionuţ Sotelecan şi Ansamblul Doruleţul al Casei Municipale Cluj-Napoca.
În a treia zi de festival, duminică 3 iunie, de la ora 16.00 va avea loc slujba de pomenire Ion Sotelecan, după 25 de ani. Festivalul se va încheia cu un alt spectacol de muzică populară care va începe la ora 17.00. Specatorii îi vor putea asculta pe Vasile Conea, Cătălin Nistor, Corina Cherecheş, Neluţu Moldovan, Ghiţă Nica, Sergiu Sotelecan. De asemenea, vor urca pe scenă şi Ansamblul Tradiţii Borşene din comuna Borşa, Ansamblul Crăişorul al Sindicatelor Civitas din Primăria Cluj-Napoca. Ceteraşii de la Cluj, dirijaţi de Dorin Nemeş vor asigura acompaniamentul artiştilor.
Festivalul naţional de interpretare a cântecului popular in memorian Ion Sotelecan este organizat de Fundaţia Culturală Ion Sotelecan, Primăria şi Consiliul Local din Borşa şi firma Gospodarul din Ardeal.
La ediţiile anterioare ale festivalului au fost prezente nume sonore ale muzicii româneşti, precum Gheorghe Zamfir sau Dumitru Fărcaş.

 

abonare newsletter