Actualitate

Se caută „Tineri critici de film”

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/educatiff/educatiff_2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />EducaTIFF include și concursul „Tineri critici de film”, o competiție școlară județeană de creații originale scrise (critică de film) deschisă tuturor elevilor din clasele II – XIII (pe categorii de vârstă) care învață în unități școlare din județul Cluj și care vizionează filmele EducaTIFF din perioada 23-25 mai și 2-4 iunie.</p>

 

Competiţia „EducaTIFF – Tineri Critici de Film” provoacă copiii şi tinerii să îşi exprime punctele de vedere despre filmele vizionate printr-o formulă consacrată – cronica de film – și sprijină cadrele didactice printr-o activitate extraşcolară competitivă şi de anvergură judeţeană pentru a atinge obiectivul cadru de dezvoltare a capacităţii de exprimare scrisă a elevilor, la toate disciplinele din ariile curriculare Limbă şi Literatură şi Om şi Societate.


Elevii vor viziona filmele în perioada 23-25 mai, apoi vor realiza lucrări scrise pe baza filmului vizionat. Profesorii însoțitori vor centraliza cronicile și le vor trimite în formular electronic organizatorilor, iar cei care înscriu în competiție cel puțin 20 de elevi din clasa pe care o însoțesc la vizionare vor primi o diplomă de merit.

Jurizarea și desemnarea laureaților

În prima etapă, toate lucrările scrise eligibile sunt analizate de către juriul desemnat de echipa festivalului, care selectează maxim 21 nominalizaţi, 7 pentru fiecare categorie de învăţământ preuniversitar eligibilă. Rezultatele primei etape vor fi făcute publice în data de 1 iunie 2012.
Autorii lucrărilor scrise nominalizate în prima etapă participă automat în etapa a doua a Competiţiei şi scriu cronici de film după ce vizionează seria de filme EducaTIFF din perioada 2 - 4 iunie 2012. Juriul, care cuprinde critici de film şi profesionişti din industria de film din România, selectează o lucrare scrisă pentru fiecare categorie de învăţământ preuniversitar eligibilă, desemnând 3 laureaţi. Rezultatele etapei a doua vor fi făcute publice în data de 9 iunie 2012.


Premii

Elevii nominalizați în prima etapă vor câștiga premii constând în participarea gratuită la ateliere de cricită de film în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, intrarea gratuită la filmele din programul EducaTIFF din perioada 2-4 iunie și materiale didactice de educație cinematografică.

Laureații vor beneficia de publicarea lucrărilor scrise câștigătoare în AperiTIFF – ziarul Festivalului Internațional de Film Transilvania și materiale didactice de educație cinematografică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter