Actualitate

Oraşul belgian Naumur este invitatul de onoare la Zilele Clujului

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/07-namur.jpg" border="0" align="right" />Oraşul Namur din Belgia, înfrăţit cu municipiul Cluj-Napoca, este invitatul de onoare la cea de-a doua ediţie a Zilelor Clujului, care se va desfăşura între 25 mai şi 1 iunie.</p>

Delegaţia belgiană care va veni la manifestările culturale din oraşul situat în inima Transilvaniei va inaugura, prin dezvelirea unui monument realizat de un artist valon, „Promenada oraşelor înfrăţite” şi va organiza o Paradă a ştrumfilor – binecunoscutele personaje din benzile desenate ale artistului Peyo. Un spectacol de animaţie, la care sunt invitaţi toţii copiii, va avea loc în Piaţa Muzeului, iar la Cinematograful Mărăşti vor fi proiectate filme belgiene.
Reprezentanţi ai altor trei oraşe înfrăţite cu Cluj-Napoca - Pecs (Ungaria), Koln (Germania) şi Suwon (Coreea de Sud) - vor participa la suita de evenimente care se vor desfăşura, timp de o săptămână, în municipiu.

Muzică și gastronomie

Vineri, în prima zi a manifestărilor, va fi inaugurat noul centru cultural al oraşului, situat în fosta clădire a Casinoului din Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, complet restaurată din fonduri europene.
Clujenii vor putea mânca, la restaurantul Memo 10, mâncăruri din gastronomia internaţională, ziua de vineri fiind Ziua Culinară a Chinei, care va fi urmată, sâmbătă, de Ziua Culinară a Belgiei. Arta gastronomică din Americană, Spania, Marea Britanie, Coreea, Germania şi, desigur, cea autohtonă îi vor încânta pe cei ce doresc să afle cum se mănâncă în alte ţări ale lumii şi în alte zone ale României. În paralel, în zona Zidului Cetăţii se va desfăşura Festivalul culinar internaţional în aer liber, cu participarea unor gastronomi de renume de la restaurantele Shanghai, Indigo, Bistro 28, Bazerischer Hof, Deutches Haus, Ludwig Berarie bavareză, Tokyo Japanese, Los Toreros, City Break Bistro & Caffe, Bunicuţa Mea, Gospodarul din Adreal, dar şi de la distileria Vasile Aciu.


Broderii chinezeşti, evantaie şi umbrele

Tot vineri, clujenii sunt aşteptaţi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei la vernisajul unei expoziţii de vechi broderii chinezeşti, evantaie şi umbrele, iar de la ora 16,00 la Parada costumelor populare, care va anima Piaţa Avram Iancu, apoi Bulevardul Eroilor, Piaţa Unirii, strada Napoca şi se va încheia în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.
În Piaţa Unirii se vor desfăşura, la Zilele Clujului, pe marea scenă ridicată cu acest prilej, numeroase spectacole şi concerte cu formaţii şi artişti consacraţi, printre care Ştefan Bănică Junior, Direcţia 5, Voltaj, Elena Gheorghe, Antonia şi Andreea Bălan.
Iubitorii mersului pe bicicletă sunt aşteptaţi la o ediţie nocturnă „Clujul Pedalează”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter