Actualitate

Grădiniţă şi creşă nouă cu 255 locuri, pe strada Moţilor

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/04-gradinita.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Pe strada Moţilor, numărul 58 va fi construită o grădiniţă şi o creşă care vor avea 175 de locuri, respectiv 80. Valoarea totală a investiţiei este de 5,4 milioane lei.



Consilierii locali vor vota, în şedinţa de joi, un proiect de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea şi reconversia clădirii de pe strada Moţilor numărul 58 în grădiniţă şi creşă. Clădirea a fost preluată de la Colegiul Tehnic Cluj-Napoca.  
Primarul Radu Moisin a declarat că valoarea totală estimată a acestui proiect este de 5.452.412 lei, fără TVA, iar suprafaţa totală a terenului pe care va fi realizată această investiţie este de 6.450 mp.
Construcţia va avea 4 corpuri, grădiniţa va avea şapte săli de grupe cu un total de 175 de locuri, săli de mese, vestiare, grupuri sanitare, bucătarie, bloc alimentar, spaţii administrative, cabinet medical, izolator, precum şi alte spaţii anexe. Creşa va avea patru săli de joacă cu un total 80, patru dormitoare, vestiare, grupuri sanitare, săli de mese, bloc alimentar, bucătarie, birou administrativ, birou personal şi alte anexe.
Prin această investiţie se vor crea 255 de locuri noi în instituţii de îngrijire preşcolară în Cluj-Napoca.

Grădiniţă nouă şi în Someşeni
Radu Moisin a anunţat că în aproximativ 10 zile va fi inaugurată şi grădiniţa de pe strada Traian Vuia numărul 87 şi se vor crea astfel 200 de locuri noi. Investiţia a fost demarată de Primăria Cluj-Napoca în iulie 2011 şi a inclus, pe de o parte, demolarea vechii clădiri a grădiniţei aflată în stare avansată de degradare şi construirea unui alt imobil, care să permită de această dată atât funcţionarea unei grădiniţe, dar şi a unei creşe. Valoarea investiţiei a fost de 2,3 milioane lei.
La parter vor fi două săli de grupă, cabinet medical, izolator, secretariat, birou conducere, depozit material didactic, sala de mese, filtru vestiar, grupuri sanitare. Etajul va găzdui cele patru săli de grupă, cabinetul psihologic, cabinetul pentru logoped, vestiarul educatoarelor, cabinet multimedia, filtru vestiar, sala de mese, grupuri sanitare, un cabinet metodic şi un depozit material didactic. Spaţiul destinat creşei va avea două săli de grupă şi două dormitoare şi anexele aferente.

abonare newsletter