Actualitate

Povestea unui Târg, Târgul EcoLogica (în loc de comunicat de presă post eveniment)

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/16/07-targ-ecologica.jpg" border="0" align="right" />Cum a început a doua ediție a EcoLogica? Ei bine, începuturile sunt aceleași, sfârșitul, în schimb, e diferit mereu.</p> <p> </p>

 

A fost o dată ca niciodată o idee, un proiect, un plan, o dorință de a crea ceva cu adevărat important și interesant deopotrivă. Am început timid în 2011 pornind de la câțiva oameni dornici să se avânte pe culmile celor mai recente descoperiri în domeniul tehnologiei ecologice.


Am găsit denumirea perfectă, unii zic ca e chiar ingenioasă, nouă ni se pare doar potrivită unui asemenea eveniment: Eco Logica, două cuvinte alăturate care definesc ceea ce noi știm déjà, în orice trebuie să existe o logică, iar în a fi Eco e Logica supremă, întoarcerea la natură, la ceea ce ne-a creat.

Următorul pas a fost și mai simplu, am identificat domeniile de interes și am contactat acele firme care am crezut noi că ar avea potențial și ar putea informa despre tot ce e nou în aceste domenii.


Așa s-a născut proiectul EcoLogica, proiect care anul acesta a ajuns la a doua ediție. Știm, nu e mult, însă pentru cei sceptici și reticenți, a doua ediție înseamnă că există interes, înseamnă că se renunță la scepticism și se trece, încet la fapte.

Am pornit pe acest drum cu gândul de a informa, de a aduce la cunoștința publicului tot ceea ce nu se știa până acum despre mijloacele ecologice care produc energie, și nu numai.


Printre întrebările preferate de cei care ne-au intervievat anul acesta a fost și cea referitoare la noutățile acestei ediții. Ei bine, noutatea vine în fiecare secundă, pentru că aceste tehnologii, cu toate că sunt aceleași, sunt îmbunătățite în fiecare zi. Dacă până nu demult un panou fotovoltaic nu putea produce curent electric decât prin celulele sale, acum tehnologia de producere e mult mai simplă, iar pentru anul viitor se va putea stoca și mai mult curent electric în acele baterii conectate la panou. Totul prin cercetare și dorința de continuă evoluție.

Dacă numărul de participanți nu a crescut de la ediția din 2011 la cea de acum, ne bucură totuși să vedem că interesul clujenilor a crescut considerabil.


Mulțumiți sau mai puțin mulțumiți, obosiți după cele 3 zile toride și infrigurați după ultima zi de târg, toți cei 21 de participanți sunt apreciați pentru faptul că au încercat și au reușit să facă un pas important înspre informarea celor care ne-au trecut pragul cu privire la existența “diferitului”.

Centrale pe peleți în locul celor cu lemne - greu de întreținut și poluatoare, încălzire în pardoseală în locul veșnicelor calorifere - metodă care reduce consumul cu 30%, panouri solare în locul boilerului alimentat cu lemne pentru încălzirea apei calde, panou fotovoltaic în locul prizei cu energie electrică din sistem, casa de lemn sau cea modulara în locul celei din cărămidă sau BCA, izolație pe bază de lână de oaie în locul polistirenului, iar lista poate continua.


După 4 zile de târg am redescoperit un lucru important: perseverența e calea spre reușită!

Noi, organizatorii(ele) dorim să mulțumim acelor expozanți care au crezut în puterea clujenilor de a fi eco! De asemenea dorim să mulțumim partenerilor noștri, fără de care nu ar fi fost posibil succesul evenimentului nostru (fără o ordine anume): Hipermarketul Cora Cluj, Primăria Cluj-Napoca, CENTI, ALEA, Radio Zu, Amprenta Advertising, Baboom.ro, Casa Construct, Ecomagazin.ro, Orasulcluj.ro, Advantage Media, Businesslive.ro, Msdi.ro, Monitorulcj.ro, Let’s do it Romania și toți cei care ne-au promovat într-un fel sau altul.

Târgul EcoLogica vă așteaptă și anul viitor cu cea de-a treia ediție, iar până atunci nu uitați să:  “Trăiți logic –spunem noi, cei de la EcoLogica!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter