Actualitate

Efectele secundare ale medicamentelor, monitorizate

<p />Medicii de familie clujeni şi pacienţii sunt încurajaţi să participe la monitorizarea activă a siguranţei medicamentelor prin raportarea reacţiilor adverse suspectate.

Acţiunea face parte din campania „Raportează o reacţie adversă”, realizată în perioada 14 – 27 mai de Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, împreună cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj. Reacţiile adverse pot fi raportate on-line pe portalul CCIM www.cim.umfcluj.ro, fiind transmise ulterior Centrului Naţional de Farmacovigilenţă din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Etapa de promovare, susţinută de Colegiul Medicilor din Cluj-Napoca, se va desfăşura în perioada 14 - 27 mai 2012. Studenţii din anii IV şi V, împreună cu personalul Centrului de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului vor vizita 161 de medici de familie, cu scopul de a face cunoscute serviciile CCIM şi rubricile „Adresează o întrebare” şi „Raportează o reacţie adversă” de pe portalul de informare al Centrului de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului.


Prin serviciile oferite, Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului doreşte să vină în sprijinul profesioniştilor din domeniul sănătăţii în scopul optimizării terapiei, contribuind astfel la îmbunatăţirea calităţii asistenţei medicale acordate pacienţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter