Actualitate

O clujeancă de 11 ani, premiată la Paris

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/10/06-cristiana.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Succes extraordinar pentru tânăra pianista clujeană Cristiana Dragoș-Roman la o prestigioasă competiție de pian din Paris.</p>

Cristiana Dragoș-Roman, elevă în clasa a IV-a la Școala Elf, a cucerit juriul la prestigioasa competiție de pian „Concours Musical de France” care a avut loc la Paris, unde, în urma probelor eliminatorii pentru calificarea în finală, Cristiana a fost admisă la două categorii cu repertoriu impus, obținând titlurile de „Finalistă - Premiul I” la categoria „Virtuosite III” și „Finalistă - Medalia I” la categoria „Superieur II”.

Finala competiției a avut loc în perioada 4-6 mai 2012, la Conservatorul din San Maur des Fosses, Paris. Cristiana a reușit performanța de a obține Premiul I la ambele categorii la care a participat, iar la categoria Virtuosite III a obținut Marele Premiu al Categoriei, învingând astfel 39 de participanți din Canada, Rusia, Franța, România, Letonia, Luxemburg, Germania, Polonia la categoria Superieur II și 19 candidați din Franța, Rusia, Letonia, Polonia, China și Romania la categoria Virtuosite III.

Cristiana a reprezentat în ultimii trei ani cu cinste şcoala românească de pian atât în Italia (la Salerno, San Bartolomeo sau Povoletto), cât şi în Franţa, la Nisa, unde a reușit să obțină peste tot Premiul I.

„Este un copil muzical şi inteligent, foarte ambiţios şi harnic. Îi place competiţia şi dovedeşte o disciplină interioară deosebită, care îi permite să îşi stăpânească foarte bine emoţiile atunci când cântă şi să pună în practică tot ce a învăţat. Talentul, munca tenace şi implicarea extraordinară a părinţilor sunt elementele care stau la baza succeselor acestei fetiţe deosebite”, a declarat doamna profesoară Maria Jidav, cea care a inițiat-o pe Cristiana în studiul pianului de când era încă în grupa pregătitoare la Grădiniţa „Ţăndărică”.

„Cristiana este un copil care reușește să combine la un loc mai multe ingrediente de succes: inteligență, o muzicalitate deosebită, putere de concentrare, ambiție și determinare, muncă tenace, iar toate acestea la un loc o ajută să se stăpânească foarte bine în fața juriului și să dea tot ce poate la fiecare concurs”, a spus și profesoara Cipriana Gavrișiu, cea care o pregătește pe Cristiana în acest an școlar.

Cristiana este la Şcoala „Elf”, unul din cei peste 70 de elevi ai şcolii care beneficiază de bursă pentru studiul unui instrument muzical. Bursele sunt oferite din clasa I copiilor care dovedesc deja un talent deosebit, dându-le şansa de a-şi dezvolta aptitudinile. Participarea Cristianei la competiția de la Paris a fost sprijinită financiar de Ax Perpetuum, Fundația Comunitară și Fundația pentru Comunitate.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter