Actualitate

Asociaţia pentru Educaţie Politică se lansează la Cluj

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/10/03-sectia de votare 161 studenti_mr_04.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Asociaţia pentru Educaţie Politică se lansează astăzi, la Cluj-Napoca cu proiectul „Votează în Cluj“.

Obiectivele Asociaţiei pe termen lung sunt educarea politică a populației din România, informarea asupra drepturilor și responsabilităților cetățenești şi activarea și responsabilizarea populației înspre o implicare în comunitatea din care fac parte.

De asemenea, „crearea unei comunități a formatorilor de opinie în educație politică, nepartizană și promovarea oamenilor care se fac remarcați prin atitudine și comportament civic“, sunt alte două obiective ale Asociaţiei, spun reprezentanţii acesteia. În ceea ce priveşte proiectul „Votează în Cluj“, acesta are drept scop informarea clujenilor cu drept de vot, cu privire la candidații pentru funcția de primar al municipiul Cluj-Napoca.

Asociaţia va lansa, în curând şi „Memorandum.ro“, un ziar online de cultură și educație politică. De asemenea, „Lexicon Politic“ urmează să fie un glosar informativ online, o enciclopedie, unde fiecare persoană cu acces la internet poate găsi o explicație clară și actuală a conceptelor politice pe care le caută.

Informațiile de pe acest site ajută cititorii să înțeleagă mai bine procedurile politice la nivel local, național și internațional. Printre temele majore acoperite se numără: procesul de vot în România, procesul de vot în Parlament, legislatura românească explicată pe înțelesul tuturor, rolul primăriilor, consiliilor locale și județene, partidelor politice, doctrinelor politice și multe altele.

Lansarea va avea loc la Biblioteca  Județeană „Octavian Goga“.


Ultimele Stiri
abonare newsletter