Actualitate

Procedura de concediere colectivă de la Mechel va fi modificată

<p />Eforturile susţinute ale Consiliului Județean Cluj, ale PDL și ale primarului și viceprimarului din Câmpia Turzii au dat roade: procedura de concediere colectivă de la Mechel va fi modificată.

S-a încheiat seria negocierilor cu oficialii ruși ai  Mechel, privind disponibilizarea a 800 de angajaţi, întâlniri la care au luat parte atât reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene prin primarul Municipiului Câmpia Turzii - Ioan Vasinca, viceprimarul Câmpiei Turzii, președintele Consiliului Județean Alin Tișe și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj - Alexandru Coroian, dar și ale PDL prin domnul Ioan Cristian Haiduc, reprezentantul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Elvira Rodica Andronescu, preşedinte Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Toate discuţiile au constituit un efort comun şi susţinut a Consiliului Județean, ai Primarului și Viceprimarului municipiului Câmpia Turzii, și nu în ultimul rând al PDL,  în a găsi cele mai bune soluţii pentru a evita impactul social negativ la Câmpia Turzii ca urmare a desfiinţării simultane a 800 de locuri de muncă. În cele din urmă, s-a găsit o soluţie acceptabilă atât din punct de vedere social cât şi economic: procedurile de disponibilizare colectivă vor fi amânate până în luna iulie.

Compania Mechel cooperează cu autorităţile locale, suportând cheltuielile suplimentare generate de această soluţie, întelegând importanţa factorului social pentru oraşul monoindustrial Câmpia Turzii. Astfel, s-a demonstrat că edilii orașului Câmpia Turzii, Consiliul Județean Cluj și PDL se preocupă de soarta muncitorilor.

Consiliul Judeţean Cluj şi-a asumat rolul de a face o cercetare amănunţită a pieţii şi de a organiza întâlniri cu potenţiali clienţi pentru Mechel Câmpia Turzii, pentru a facilita relansarea producţiei în Combinat şi implicit pentru menţinerea locurilor de muncă.

Pentru a veni în sprijinul revitalizării activităţii Combinatului, primarul Ioan Vasinca s-a angajat că va iniţia o Hotărâre a Consiliului Local în luna mai, care va avea ca scop, în funcţie de reîncadrarea în zonele tarifare, reducerea impozitului pe terenurile aferente Combinatului.

Cristian Haiduc, iniţiatorul acestui demers de negociere cu reprezentanţii Mechel, a pus bazele unui parteneriat strategic cu Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin care se va crea un program dedicat special angajaţilor din Combinat de reconversie profesională şi de consiliere în găsirea de noi locuri de muncă din cele 1500 disponibile în zona judeţului Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter