Actualitate

Spitalul Clujana își va putea plăti jumătate din datorii

<p />Spitalul Municipal Clujana va primi două milioane lei pentru acoperirea parţială a datoriilor de peste patru milioane lei.

Primarul Radu Moisin a anunţat că Guvernul a decis, prin Hotărâre de Guvern, alocarea a două milioane lei pentru datoriile spitalului clujean.

„Am propus un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care să alocăm cele 2 milioane lei primite de la Guvern în urmă cu două săptămâni, pentru acoperirea  parţială a datoriilor scadente ale Spitalului Municipal de 4,1 milioane lei existente acum. Pe viitor, vom vedea ce vom mai face”, a declarat Radu Moisin.

În şedinţele anterioare de Consiliu Local, primarul a explicat că s-a ajuns la datorii mari din cauza modului în care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) decontează sumele pentru pacienţii trataţi.

Astfel, CAS decontează aproximativ 1.400 lei pentru un pacient tratat şi trimis acasă, dar dacă este vorba despre un bolnav care trebuie ţinut în spital la Terapie Intensivă timp de câteva săptămâni, suma alocată de CAS este suficientă doar pentru două zile, iar restul este considerat datorie.

Pe de altă parte, reprezentanţii CAS Cluj au explicat că poate să aloce bani pentru spitale doar atâţia câţi îi permite legea, respectiv Contractul-cadru. În anul 2011, CAS Cluj a contractat cu Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca servicii medicale în valoare totală de 17.815.166,42 lei, sumă care a fost integral decontată de către instituţie acestui furnizor. G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter