Actualitate

Autostrada Bucureşti-Ploieşti, inaugurată la jumătatea lunii mai

<p />Autostrada Bucureşti - Ploieşti va fi deschisă circulaţiei la jumătatea lunii mai 2012, a anunţat duminică premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, care a vizitat împreună cu ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, şantierul autostrăzii.

„Noi închidem un proiect în care multă lume are merit, şi predecesorii domnului ministru (al transporturilor n.r.) şi guvernele precedente. Guvernul Boc a ţinut foarte mult ca această autostradă să fie încheiată chiar în anul care a trecut, nu s-a putut atunci. Miza este să o avem foarte repede gata”, a spus premierul.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a informat că, până în prezent, sunt finalizaţi 56 de km de autostradă, întregul tronson până la centura Ploieştiului, cu excepţia celor şase de km de autostradă urbană de la centură şi care se leagă în Sectorul 2, care urmează a fi finalizaţi.

Nazare a spus că au fost probleme „foarte mari” la podurile de la Cociovaliştea, Ialomiţa, şi Prahova, actuala conducere a ministerului încercând să evite „problemele foarte mari” care au existat la realizarea acestui proiect, unde termenele nu au fost respectate.

„Sper ca şi constructorii să-şi facă treaba”, a spus ministrul Transporturilor, subliniind că în cazul în care termenele nu vor fi respectate vor fi aplicate penalizări.

„În momentul în care lucrările vor fi finalizate, compania de drumuri va cuantifica care este stadiul penalităţilor şi vom anunţa care este cifra cu care au fost penalizaţi constructorii”, a spus ministrul.

abonare newsletter