Actualitate

Like! pentru poneiul Rocky

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/19/03-rocky2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„Nenea” Mircea este convins că mediatizarea pe Facebook a refuzului Primăriei de a-i mai acorda anul acesta avizul îl va salva.

„Nenea” Mircea, cel care, de 15 ani, îi plimbă pe copii prin Parcul Central cu trăsurica trasă de poneiul Rocky, a primit asigurări de la Primăria clujeană că săptămâna viitoare i se va acorda avizul anual care îi permite să facă aceste plimbări în parc.  

Clujenii nu au rămas indiferenţi la aflarea veştii că poneiul Rocky şi nenea Mircea ar putea să fie izgoniţi din Parcul Central din simplul motiv că Primăria Cluj-Napoca nu ar mai fi vrut să îi dea stăpânului lui Rocky avizul anual. Astfel, a fost creată o pagină pe reţeaua de socializare Facebook prin care toţi cei care îi iubesc pe poneiul Rocky şi pe nenea Mircea sunt invitaţi să dea un like pentru remedierea situaţiei.

„Poneiul Rocky are nevoie de voi! De 15 ani face parte din pitorescul parcului alături de Mircea Chioreanu, fiind prezenţi negreşit lângă lac în aşteptarea copiilor pentru a-i plimba cu trăsurica. Anul acesta administraţia locală a refuzat să le reînnoiască autorizaţia pentru desfăşurarea acestei activităţi”, se spune pe pagina de Facebook „Salvaţi poneiul Rocky din Parcul Central Cluj-Napoca”.

Mircea Chioreanu, sau nenea Mircea, cum îl ştie toată lumea, este convins că vocea celor din mediul virtual nu a rămas fără ecou, în condiţiile în care cei de la Primăria Cluj-Napoca i-au promis că şi anul acesta îi vor da totuşi avizul necesar. Şi aceasta doar după ce cazul lui a fost făcut cunoscut în mediul virtual.

I s-a cerut să caute altă locaţie

„Din 2004 încoace, pe lângă autorizaţia de PFA, trebuie să îmi fac anual un abonament de comerţ stradal pe care mi-l dau cei de la Primărie. Anul acesta nu mi-au mai dat autorizaţia. Am fost în audienţă la primar şi mi-a spus că el nu a băgat atâţia bani în modernizarea parcului ca să mă lase pe mine să ma plimb cu trăsurica. Mi-a spus iniţial să îmi caut altă locaţie. Dar, unde să merg în oraş, în traficul ăsta? Nu îmi permit să fac coloană de maşini după mine”, povesteşte Mircea Chioreanu.

După mai multe drumuri la Primărie, nenea Mircea a fost programat pentru obţinerea abonamentului de comerţ stradal pentru data de 18 aprilie, însă a fost amânat pentru săptămâna viitoare, cu promisiunea că va primi şi anul acesta abonamentul.


Turişti care vin special pentru Rocky

Rocky şi nenea Mircea nu sunt cunoscuţi doar de clujeni ci şi de turiştii străini.

„Aşa cum se spune pe Facebook, deja facem parte din pitorescul parcului, dar pe lângă acest lucru sunt turişti din SUA, Ungaria şi alte ţări care vin vara în vizită la rude numai ca să se plimbe cu trăsura”, spune Mircea Chioreanu.

Stăpânul lui Rocky afirmă că nu câştigă mare lucru din plimbările pe care le face în parc, dar cel mai mare câştig este să vadă bucuria pe chipul copiilor pe care îi plimbă cu trăsura trasă de Rocky.

Nenea Mircea trebuie să plătească taxe către Finanţe pe tot anul, chiar dacă el îşi desfăşoară activitatea doar din primăvară până toamna.

În plus, nici abonamentul de comerţ stradal de la Primărie nu este gratuit. Anul trecut l-a costat aproximativ 250 lei.

Sursa foto: Facebook.


Ultimele Stiri
abonare newsletter