Actualitate

Bootcamp pentru tinerii întreprinzători

<p />Programul de pregătire antreprenorială School for Startups România, dezvoltat în România de Fundaţia Post-Privatizare, se află pe ultima sută de metri.

Tinerii antreprenori care doresc să pună bazele unei afaceri sau care doresc să îşi dezvolte business-ul pot participa la singurul program antreprenorial din România bazat pe o metodă de predare informală.

Primele bootcampuri ale School for Startups România 2012 se vor desfăşura pe parcursul a două zile şi vor debuta astăzi la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc la Hotel City Plaza şi se va derula în 5 şi 6 martie.

La prima sesiune de training, antreprenorii vor avea ocazia să intre în contact cu cei trei mentori ai programului şi să înveţe de la aceştia cum să pună bazele propriei afaceri sau cum să-şi dezvolte actualul business: Doug Richard, business angel şi iniţiatorul proiectului School for Startups din Marea Britanie, Marius Ghenea, business angel şi unul dintre „leii” din cadrul variantei autohtone a „Dragon’s Den” şi Péter Barta, directorul executiv al Fundaţiei Post-Privatizare.

Potrivit organizatorilor, în prima zi a bootcamp-ului, participanţii vor avea ocazia să înveţe de la Doug Richard care sunt tipurile de avantaje competitive pe care o companie le poate avea şi modalitatea prin care fiecare antreprenor le poate defini corect şi eficient. Alte aspecte urmărite în cadrul acestui modul vor fi: înţelegerea diferitelor tipuri de pieţe, descrierea publicului ţintă căruia i se adresează afacerea, dar şi a canalelor prin intermediul cărora aceştia pot fi abordaţi.

În plus, li se va explica modelul de analiză financiară Capital Asset Pricing Model (CAMP), cele patru tipuri de relaţii care se pot stabili între o companie şi clienţii săi şi modalitatea în care aceste instrumente pot fi utilizate pentru a pune bazele unei afaceri de succes.

Cea de-a doua zi de pregătire antreprenorială va debuta cu informaţii şi discuţii despre importanţa realizării de parteneriate, cunoaşterea în detaliu a competitorilor şi a pieţei în care activează afacerea.

abonare newsletter