Actualitate

UPDATE Profesorii Ion Aurel Pop și Cristina Ciumaș au rămas în cursa pentru rectoratul UBB (Vezi și declarațiile celor doi)

<p>Profesorii universitari Ion Aurel Pop și Cristina Ciumaş şi vor continua competiţia pentru fotoliul de rector al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), în primul tur de scrutin, desfăşurat joi, niciunul dintre cei cinci candidaţi la funcţia de conducere a institiţiei clujene de învăţământ superior nereuşind să obţină majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate.</p>

Potrivit unui comunicat al Comisiei de Alegeri a UBB transmis joi economistul Cristina Ciumaş a fost votată de 475 de electori (39,16%), istoricul Ion Aurel Pop a întrunit 439 de voturi (36,19%), psihologul Daniel David - 218 voturi (17,97%), sociologul Eniko Vincze - 76 de voturi (6,26%), iar fizicianul Decebal Radu Ciurchea - 5 voturi (0,42%).

În primul tur de scrutin s-au înregistrat 1.217 voturi valabil exprimate, din totalul acestora patru fiind anulate.

Turul al doilea al alegerilor se va desfăşura în data de 8 martie, între orele 9 și 17.

Ce au declarat cei doi rămașui în cursa pentru Rectorat


Ion Aurel Pop: „Eu am încredere în înţelepciunea alegătorilor, sunt convins că vor alege foarte bine. Ne aflăm în fața unei elite intelectuale, care nu are nevoie de foartă multă instruire cu privire la sistemul de vot. Pot schimba destinul UBB doar cu ajutorul alegătorilor, în care am încredere pentru că universitatea este o întreprindere colectivă”.

Cristina Ciumaş: „Eu am plecat cu convingerea şi credinţa că voi învinge şi în acelaşi timp o să respect opţiunea comunităţii academice oricare ar fi ea. Campania a decurs în condiţii civilizate şi am rămas cu o amintire plăcută legată de comunicarea cu corpul academic, cu partea de cercetare şi cu studenţii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter