Actualitate

Ora de frumusețe – Ce ingrediente din creme te scapă de celulită?

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/02/12 corp.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Află care sunt ingredientele din cremele anticelulitice pentru ca acestea să aibă efect.</p>

Dacă până acum am discutat despre tehnicile de masaj anticelulitic, alimentație și modalități de a scăpa de neplăcuta „coajă de portocală”, Ora de frumusețe de azi vine cu informații în plus despre ingredientele active din cremele anticelulitice.

Astfel, Ioana Moșuțiu, specialista în masaj de la Salon Palas Athena, ne prezintă câteva ingrediente active care ar trebui să se regăsească în cremele anticelulitice pentru ca acestea să aibă efect și să crească elasticitatea pielii.

Ardeiul iute – este un ingredient întâlnit adesea în cremele de acest gen tocmai datorită faptului că „iuțeala” acestuia stimulează puternic circulația la nivel local și favorizează topirea grăsimilor. Dacă sunt folosite în mod regulat, cremele care conțin acest ingredient revigorează țesuturile și duc la o restabilirea unei bune circulații periferice.

Rozmarinul – mai puțin cunoscut ca și ingredient folosit în crème, rozmarinul conține acizi și uleiuri volatile care ajută la eliminarea retenției de apă din țesut, diminuând astfel celulita.

Cătina – extractul din această plantă ajută la îmbunătățirea metabolismului, arderile vor avea loc mai repede și vor aduce un plus de echilibru în restabilirea greutății corporale.

Ceaiul verde – este știut faptul că ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua, așadar nu este o surpriză faptul că reprezintă un ingredient folosit în cremele anticelulitice. Ceaiul verde stimulează circulația, favorizează eliminarea toxinelor și este un puternic antioxidant.

Cafeina – un ingredient folosit adesea în tratamentul celulitei, cafeina acționează atât la suprafață cât și în profunzime favorizând stimularea circulației și topind depozitele de grăsime.

Acestea sunt doar câteva din ingredientele care ajută în lupta cu celulita, multe dintre acestea nu sunt naturale și au rol adjuvant în compoziția totală a cremei.
Trebuie reținut faptul că toate aceste substanțe și combinații sunt concepute în așa fel încât să stimuleze circulația în diferite forme. Aplicarea unei crème este doar o mică parte în procesul de eliminare a celulitei. Pe lângă aceste ajutoare trebuie acționat local prin masaj intens, alimentație corespunzătoare, hidratare corespunzătoare și multă mișcare.

Cremele și gelurile pentru fermitate vin ca o completare la toate aceste procedee, ele având rol de tonifiere și catifelare a pielii. Și nu uitați, pentru ca masajul să fie eficient trebuie efectuat corespunzător sub supravegherea unui specialist.

Rămâi alături de Monitorul de Cluj și Salonul Palas Athena (str. 1 decembrie 1918 nr.6, Grigorescu) pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter