Actualitate

Fişele fiscale trebuie depuse până miercuri!

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/27/05-finante ghiseu _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Acesta este ultimul an în care angajatorii mai trebuie să completeze fișele fiscale. Din 2013, când ar fi trebuit să fie depuse fişele pentru anul fiscal 2012, aceste documente vor deveni istorie.</p>

Fişele fiscale (formularul 210) pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor aferente anului fiscal 2011 trebuie depuse la Fisc până la finalul lunii februarie, 2012 fiind ultimul an în care aceste formulare mai trebuie completate de către angajatori.

Din 2013, când ar fi trebuit să fie depuse fişele fiscale pentru anul fiscal 2012, aceste documente devin istorie. Angajatorii vor avea în continuare obligaţia de a raporta la Fisc reţinerile de impozit pentru fiecare beneficiar de venit.

Unde și cum se depun fișele fiscale?


Fişele fiscale se depun la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială contribuabilii au domiciliul fiscal sau unde sunt luaţi în evidenţă, în format electronic, însoţite de borderoul centralizator editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat.

Formatul electronic al formularului se obţine prin folosirea programului de asistenţă pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la secţiunea Asistenţă contribuabili.

Angajatorii sunt obligaţi să editeze fişele fiscale în format imprimat pe hârtie, în două exemplare, semnate şi ştampilate. Din cele două exemplare, unul se păstrează de către angajator, iar celălalt se înmânează angajatului.

Trebuie să ştiţi că fişele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sediilor secundare înregistrate fiscal, potrivit legii, ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, se depun de către contribuabilul care le-a înfiinţat la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.

Sancțiuni pentru cei care nu le depun


Nerespectarea de catre plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor fiscale, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terţe persoane (inclusiv angajat) a fişelor fiscale în termenul stabilit se sancţionează cu amenda: pentru persoanele fizice - de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice - de la 1.000 la 5.000 lei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter