Actualitate

„Gianni şi femeile” vine la Cinema Victoria

<p /><img src="documente/stories/2012/02_februarie/23/gianni.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cea de-a cincea săptămână a Cinematecii TIFF aduce astăzi la Cinema Victoria o adorabilă comedie în stil italian: „Gianni şi femeile” (Gianni e le donne).

În rolul principal este chiar regizorul acestui film: Gianni Di Gregorio, cunoscut şi pentru „Pranzo di ferragosto” (Mid-August Lunch) sau pentru faptul că este unul dintre scenariştii filmului „Gomorrah”.  Alături de Gianni Di Gregorio, din distribuţia filmului fac parte Valeria De Franciscis şi îndrăgita actriţă de origine română Kristina Cepraga.

Filmul „Gianni şi femeile” a fost nominalizat în 2011 la David De Donatello Awards pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Valeria De Franciscis) şi Premiul pentru cel mai bun producător (Angelo Barbagallo) si la premiile Italian National Syndicate of Film Journalists pentru Cea mai bună comedie. De asemenea, filmul a fost proiectat în cadrul ediţiei a 10-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, fiind foarte apreciat de public.

Proiecţia are loc în cadrul programului Cinemateca TIFF, derulat în perioada 26 ianuarie – 29 martie, la Cluj şi Sibiu, în fiecare joi seară, de la ora 20.00, când la Cinema Victoria sunt fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF. Alte filme prezentate la Cinemateca TIFF Cluj sunt „Viaţa peştilor” de Matías Bize sau animaţia românească multipremiată „Crulic – drumul spre dincolo”, în regia Ancăi Damian. De asemenea, Cinemateca TIFF pregăteşte clujenilor şi două filme surpriză, unul dintre ele fiind proiectat chiar în închiderea evenimentului, pe 26 martie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter