Actualitate

Medicala II, iluminată mâine, de Ziua Mondială Rotary

<p />Clinica Medicală II va fi luminată mâine, de la ora 18.00, pentru a marca 107 ani de la înfiinţarea organizaţiei nonguvernamentale Rotary International şi 27 de ani de la începerea proiectului pentru eradicarea poliomielitei pe glob.

„Am ales această clădire importantă a Clujului pentru însemnătatea sa ca instituţie universitară, prin care au trecut paşii tuturor celor care au studiat în şcoala medicală clujeană”, a declarat Dan Duţu, preşedintele Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie.

După iluminarea clădirii vor urma discursuri ale unor reputate persoane publice din domeniul medical. Potrivit reprezentanţilor Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie, acest mod de a celebra este conceput cu scopul de a promova principiile de bază ale organizaţiei Rotary, luminile de pe clădiri simbolizând rolul pe care organizaţia îl are la nivel mondial pentru dezvoltarea comunităţilor, prin prisma importanţei campaniei împotriva poliomielitei, program desfăşurat de Rotary International din anul 1985.

Până astăzi, Rotary International a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza împotriva poliomielitei mai mult de 2 miliarde de copii din 122 de ţări ale lumii. Rotary International a reuşit să mai strângă mai mult de două treimi din 200 milioane de dolari, în contrapartida donaţiei de 350 milioane de dolari venită de la Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Ultimele Stiri
abonare newsletter