Actualitate

Magazinele din mall-uri, amendate pentru nereguli la reducerile de preţ

<p />47 de magazine din mall-urile clujene au fost amendate de Protecţia Consumatorului în urma unor controale privind reducerile de preţ practicate în această perioadă. Valoarea amenzilor este de 63.000 lei.

În cursul lunii februarie, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au verificat 84 de magazine din mallurile clujene în ceea ce priveşte respectarea legii în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent dacă este vorba despre soldare, lichidare sau promoţii. Din cei 84 de operatori verificaţi, s-au semnalat probleme la 65 dintre aceştia. Pentru abaterile semnalate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, din care 47 amenzi în valoare de 63.000 lei şi 18 avertismente.

Mircea Radu, comisarul şef al CJPC Cluj, a declarat că printre abaterile constatate se află lipsa datei la care debutează promoţia şi perioada de valabilitate a acesteia, neinformarea consumatorilor cu privire la valabilitatea ofertelor, în limita stocului disponibil, în cazul în care stocul de mărfuri supus ofertei este limitat şi nu există posibilitatea reaprovizionării.

De asemenea, printre neregulile descoperite se numără şi neaplicarea procentului de reducere la preţul de referinţă, semnalizarea la raft a unor reduceri de preţuri, când de fapt nu toate produsele beneficiau de vânzări promoţionale. În unele magazine verificate nu era indicat preţul final, rezultat în urma aplicării reducerii, fiind menţionat doar preţul vechi şi procentul de reducere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter