Actualitate

Îndemânarea şomerilor, testată electronic

<p />Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va depune, în martie, un proiect pentru obţinerea de finanţare europeană pentru un laborator care să testeze manualitatea şomerilor.

Practic, este vorba despre o aparatură care să ajute la determinarea acelei meserii sau îndeletniciri pentru care o persoană poate avea sau nu talent. Centrul, care va funcţiona de fapt într-un autovehicul, tocmai pentru a putea fi uşor transportat de la un operator economic la altul, va fi dotat cu echipament electronic. Cu ajutorul aparaturii se va determina ce aptitudini motrice are o persoană care urmează să fie angajată sau care îşi caută un loc de muncă, astfel încât el să poată fi recomandat sau nu pentru o anumită meserie.

„Cu această testare se aduce mai aproape îndemânarea individului şi nu se mai investeşte în el dacă nu are anumite abilităţi, sau îl poţi îndruma spre ceea ce poate face el mai bine”, a declarat directorul executive al AJOFM Cluj, Daniel Don. Până în prezent, evaluarea preliminară a candidaţilor la o slujbă se putea face doar la nivel psihologic. Sistemul funcţionează deja în ţări ca Germania sau Ungaria, iar proiectul ar putea avea o valoare de cinci milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter