Actualitate

Film de scurt metraj despre Turda, realizat de studenţi

<p>Un grup de studenţi francezi de la LISA - Liceul de Imagine şi Sunet din Angouleme şi CREDOC se află în această perioadă la Turda pentru a realiza un film documentar despre oraş. Studenţii vor sta la Turda până pe 17 februarie.</p>

 

Materialul filmat va fi prezentat cu prilejul Zilei Europei, 9 mai, la Angouleme, în cadrul unei manifestări la care vor participa toţi partenerii europeni ai oraşului Angouleme precum şi publicul larg. Echipa de filmare este compusă din: Pauline Lavidale (cameraman), Timothée Delbecque (editor), Simon Loury şi Elise Brunot (regizori).


Printre cadrele turdene surprinse, un aspect important vizează viaţa tinerilor turdeni, ghidul echipei de filmare fiind o elevă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Mara Rus, care îi însoţeşte pe oaspeţi pentru a vizita Salina, Palatul Voievodal, centrul istoric, precum şi toate celelalte repere istorice şi turistice reprezentative pentru noi.

Vizita francezilor are loc în cadrul proiectelor de colaborare derulate de municipiul Turda prin intermediul Comitetului de Înfrăţire Turda – Oraşe Străine cu partenerii francezi, Comitetul de Înfrăţire Angouleme – Oraşe Străine şi municipalitatea din Angouleme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter