Actualitate

Whitney Houston va fi înmormântată vineri, în New Jersey

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/houston-bodyguard.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cântăreaţa americană Whitney Houston va fi înmormântată vineri, în oraşul ei natal Newark din statul New Jersey, a anunţat filiala newyorkeză a postului de televiziune NBC, informează accesshollywood.com.</p>

Slujba funerară pentru artista americană va fi oficiată la Prudential Center, o sală polivalentă cu o capacitate de 18.000 de locuri din Newark, oraşul natal al cântăreţei.

Un priveghi va avea loc în cursul serii de joi, au anunţat reprezentanţii postului NBC New York.

Trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost transportat cu avionul de la Los Angeles la Newark şi a fost depus, sub escorta poliţiei americane, la Whigham Funeral Home, în cursul nopţii de luni spre marţi.

Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a dezvăluit puţine informaţii privind rezultatele autopsiei cântăreţei Whitney Houston, într-o conferinţă de presă organizată duminică, precizând însă că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traumatisme sau a unei crime.

El a refuzat să comenteze o serie de speculaţii, apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston s-ar fi înecat în cada din camera ei de hotel, după ce ar fi consumat droguri şi alcool: „Nu voi face niciun comentariu despre medicamentele sau reţetele prescrise pe care le-am obţinut”.

„Voi spune doar că a fost descoperită într-adevăr în cadă. Cred că cineva a scos-o din cadă şi apoi paramedicii au aplicat procedura de resuscitare cardiopulmonară”, a precizat Ed Winter, citat de Reuters.

El a precizat, totodată, că testele toxicologice, care vor avea nevoie de şase sau chiar opt săptămâni pentru a fi finalizate, vor fi necesare pentru a determina factorul - dacă a existat vreunul, precum medicamente sau alcool - implicat în decesul cântăreţei.

Decesul cântăreţei Whitney Houston a fost pronunţată sâmbătă, la Los Angeles, la ora locală 15.55. Artista americană avea 48 de ani.

Pe parcursul unei cariere de peste 30 de ani, în care a devenit una dintre cele mai admirate şi mai influente cântăreţe din lume, Whitney Houston a câştigat, printre altele, şase premii Grammy, 30 Billboard Awards şi 22 American Music Awards.

Succesul de pe scenă a început însă, în anii 1990, să fie umbrit de tot mai multe probleme în viaţa personală. În 1992, Whitney Houston s-a căsătorit cu rapperul Bobby Brown, iar tumultuoasa lor căsnicie, care a durat 14 ani, a fost marcată de numeroase abuzuri de droguri şi scene de violenţă domestică.

În ultimii zece ani, viaţa cântăreţei a fost dominată de abuzul de droguri şi încercări eşuate de a se trata în clinicile specializate contra dependenţei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter